Pop-Pilot Fredericia 2015 byder på kreativ energi, fællesskab og lovehugs!


Efterårsferien eller rettere sagt musikferien er i fuld gang for 15 piger på dette års Pop-Pilot lejr, der i år også finder sted i Ungdommens Hus, Fredericia.

Tekst af Malene Jessen. Foto af Nadia Donnerborg.

DSC09012

Vi blev mødt med en overflod af kreativitet både før og efter vi trådte ind ad døren i Ungdommens Hus. Graffiti, plakater og klistermærker i uendelighed samt spilleinstrumenter på husets vægge, og endda en gammel godsvogn dekoreret i graffiti var at finde i husets farverige have.

Efter en rundvisning i husets farverige og mangfoldige retro miljø for unge og voksne, hvor minibiograf, hyggestue med store, bløde, gamle sofaer og den såkaldte ‘bar røv’ sodavandsbar satte prikken over i’et, blev vi inviteret ind i de forskellige bands øvelokaler. Her var de forskellige bands’ allerede i fuld gang med at øve sig på dagens musikalske oplæg der skulle fremvises for alle senere på dagen. Da vi trådte ind i lokalerne, kunne man straks mærke at pigerne blev en smule spændte og lidt nervøse, men stolthed, afslappethed, smil og grin overtog hurtigt scenen da musikken gik i gang.

Det fedeste ved Pop-Pilot!

DSC08971

15-årige Alma på keyboard og trommeslager Eline på 15 år

– Man åbner sig lidt mere op. Jeg har haft utrolig svært ved at synge foran andre mennesker før, men her synger jeg bare hele tiden. Sådan fortæller 15-årige Eline, der har valgt at spille trommer på årets Pop-Pilot lejr. Pigerne er enige om at grunden hertil er at når man er så få piger sammen i hver gruppe, så udvikler man sig hurtigt, og finder også hurtigt ud af at alle sammen har det på samme måde når de ankommer til lejren – på den måde er man aldrig alene.

Bassisten, Agnes fra bandet ‘Unfocussed’ fremhæver ”det fedeste ved at være her, det er at man møder andre mennesker som har den samme passion for musik – alt vi laver her har noget med musik at gøre, selv i pauserne”, hvortil bandet er enige om at ‘Grease sangene’ har været et af højdepunkterne når der spontant synges i tide og utide.

DSC08995

“Unfocussed” består af Benedikte på keyboard, trommeslager Ida Maria, sangerinden Camilla og Agnes på bas

Efter en snak med de forskellige bands, blev det hurtigt klokkeklart at tryghed fra de voksne, frie hænder til at gøre hvad man vil, venskab på kryds og tværs, ingen drenge og masser af lovehugs er vejen til en udviklende, succesfuld og ikke mindst glad Pop-Pilot.


”Man lærer nye mennesker at kende, som rent faktisk kan ændre ens liv”

DSC08979

“Unfocussed” øver intenst

Hvad der i høj grad bliver fremhævet, udover et meget populært besøg fra gæstelærer, musikeren og sangeren Lydmor, er det sociale fællesskab. Bandet Unfocussed, taler i munden på hinanden, men ender med det samme budskab – ”Alle er bare glade i hele tiden, vi har et godt fællesskab og der er ikke noget pigedrama – alle er venner på kryds og tværs”. Fælleskabet og venskabet til hinanden kommer da også til udtryk inden dagen rundes af, hvor alle mødes i en rundkreds til det faste aftenritual lovehug, hvor komplimenter og ros udveksles.

Lovehug er instruktørernes påfund. Instruktørerne lægger nemlig i høj grad vægt på at tillid, kærlighed og åbenhed til hinanden er med til at skabe en kreativ energi, der samtidig giver pigerne plads til at være den de er. Instruktørerne er selv udøvende musikere, og deres udgangspunkt er at få pigerne til at lege med musikken uden fastlagte instrukser og derved opdage hvad de kan, og vil rent musikalsk.

Instruktør Tikki, der selv som barn savnede de musikalske initiativer i et kvindeligt perspektiv, fremhæver at Pop-Pilot er med til at ”man lærer nye mennesker at kende, som rent faktisk kan ændre ens liv”.

Kreative rammer skaber musikalsk diversitet

DSC09021Administrator af Ungdomshuset, Steen Ry Mikkelsen fremhæver at husets kreative rum, er en del af den musikalske mangfoldighed og diversitet der ligger bag husets daglige drift. For Steen personligt, er motivationen uden tvivl hjerteblod når det kommer til at styrke ungekulturen og musikken. I forhold til Pop-Pilot fortæller Steen ”personligt synes jeg at det at understøtte piger indenfor rytmisk musik, er noget der i høj grad er værd at kigge på – netop fordi der ikke er ret mange piger, når man til dagligt kigger ned ad vores øvegange”.

DSC09007

Pop-Pilot pigerne bringer en spontan energi til Ungdommens Hus. Under frokosten begyndte det at styrtregne udenfor, og pigerne smed ivrigt alt hvad de havde i hænderne – spurtede dansende og syngende ud i regnen. Efter vores besøg kan vi kun sige at pigehygge i stor stil og frihed i kreative rammer, får os til at glæde os over “barndommens gade”, hvor alt er muligt.

Pop-Pilot 2015 har, udover lejren i Fredericia, også en lejr i Randers og en på Amager. Det er fjerde år i træk, at Pop-Pilot afholdes.