Pop-Pilot letter igen og lander i både Køge og Struer

I uge 42 – efterårsferien 2013 – får danske piger igen muligheden for at afprøve, hvordan det er at tænke, skrive og spille musik fra morgen til aften, når Pop-Pilot, der er en uges musiklejr for piger i alderen 13 til 16 år, løber af stablen.

Pop-Pilot så dagens lys sidste år som den første danske af sin slags nogensinde. Med en uges lejr ønsker ROSA – Dansk Rock Samråd og Statens Kunstråds Musikudvalg i al enkelthed at skabe et frirum, hvor pigernes musikglæde kan blomstre og vokse, og hvor de kan eksperimentere og prøve kræfter med musikken på egne præmisser. Og så skal de have det sjovt!

ROSA – Dansk Rock Samråd har henvendt sig til alle landets kommuner om Pop-Pilot 2013, og mange har tilkendegivet stor interesse i at samarbejde. ROSAs leder Gunnar Madsen siger:

– Vi har modtaget mange positive tilbagemeldinger fra kommuner i hele landet, som vi naturligvis er glade for. Den nuværende aftale med Statens Kunstråds Musikudvalg giver os desværre kun mulighed for at afvikle Pop-Pilot i to kommuner. Vi har – ud fra en samlet vurdering af projektets tarv i 2013 – valgt at indlede et samarbejde med henholdsvis Køge og Struer Kommune.

Lejrene i Køge og Struer skal bidrage til at udvikle og konsolidere Pop-Pilot, som bl.a. afvikles i samarbejde med de lokale musikskoler. Derudover vil fem kvindelige musikere, der selv er en del af den etablerede branche, være tilknyttet hver lejr som instruktører, der inspirerer og engagerer de unge deltagere i ugens løb.

Baggrund
Statens Kunstråds Musikudvalg, som har initieret projektet og støtter det økonomisk, ønsker med Pop-Pilot at udfordre den skæve kønsfordeling, der eksisterer indenfor den rytmiske musik i dag. I en rapport fra 2012 lavet af den internationale konsulentvirksomhed, NIRAS med titlen: “Kønsbalancen i rytmisk musik”, bliver det bekræftet, at der er en stor overrepræsentation af mænd i rytmisk musik. Generelt fortæller tallene om en 80-20 fordeling, hvor mændene besidder omkring 80 % af de musikrelaterede jobs. Lige fra deciderede musikere til musikrelaterede stillinger som musikjournalister, festivalledere, pladeselskabsdirektører, producere og musikanmeldere.

Pop-Pilot er skabt ud fra det svenske forbillede, Popkollo, der siden 2003 har arrangeret musik-sommerlejre rundt omkring i Sverige. Der har piger mellem 12-18 år gennem ti år med stor succes haft mulighed for at spille og udforske deres interesse og glæde for musikken.

Den svenske Popkollo, der på dansk betyder pop-lejr, har vist sig at være en stor succes, og hvert år er Popkollo-lejrene i Sverige vokset og vokset. I dag tilbydes endda forskellige valgmuligheder indenfor de mange musikgenrer.

Musiklejre for piger har i det hele tage vist sig at være meget populære verden over. Den svenske Popkollo er i sin tid udsprunget af de amerikanske Girls Rock! Camps, der foregår mange steder i USA. Den første lejr fandt sted i Portland, Oregon i 2001, og der er lavet en film om pigernes oplevelser på lejeren. Girls Rock! The Movie viser, hvordan pigerne får lov at give alt, hvad de har i sig, finder nye venner og udvikler sig på det personlige plan.

Pop-Pilot er snart klar til opsendelse – tilmeld dig her!

ROSA – Dansk Rock Samråd arbejder i skrivende stund på tilrettelægning af to lejre i Struer og Køge, og du vil i løbet af de nærmeste uger kunne finde information på Pop-Pilots hjemmeside. Her vil du også kunne læse om Pop-Pilots instruktører, som er travle kvindelige musikere, med bred erfaring fra den danske musikscene.

 

Praktisk info for Pop-Pilot

Tidspunkt: Uge 42 (12.–19. okt.) 2013

Sted: Struer eller Køge

Pris: 1.000 kr.

Ansøgningsfrist: 25. august 2013 (du får besked på din ansøgning senest 14 dage efter).

 

Ansøgning/tilmelding

For at deltage i Pop-Pilot skal du indsende en ansøgning. Da der er et begrænset antal pladser inden for hvert alderstrin, 13-16 år, sker udvælgelsen ved hjælp af lodtrækning blandt de indsendte ansøgninger.

Ansøg om deltagelse i Pop-Pilot her.

 

Øvrig info

Prisen omfatter kost og logi i den uge, lejren varer. Deltagerne overnatter i tilknytning til undervisningsstedet.

Udover et væld af spændende oplevelser får du:

  • Mulighed for at lege og eksperimentere med musikkens univers – uanset hvilket niveau du har
  • Undervisning af dygtige og inspirerende danske kvindelige musikere hele ugen
  • Vurdering af dine evner og hvordan du kan videreudvikle dem
  • Hyggelige og sjove stunder med 19 andre piger på din egen alder
  • Lejlighed til at underholde din familie og venner ved en lille fælles afslutningskoncert, arrangeret af Pop-Pilot

 

Ting du skal medbringe på Pop-Pilot

  • Dyne, hovedpude samt sengelinned eller sovepose
  • Liggeunderlag eller luftmadras
  • Afslappet tøj du kan bevæge dig i
  • Toiletsager og håndklæde

 

Program: Under udarbejdelse. Følg med på ROSAs site og på Pop-Pilots Facebook-side (og se de mange gode fotos fra 2013).


Har du yderligere spørgsmål til Pop-Pilot-projektet, kontakt venligst ROSA – Dansk Rock Samråds projektleder Conny Jørgensen på pop-pilot@rosa.org.

 

Læs mere om Popkollo i Sverige her.

Læs mere om sidste års Pop-Pilot her.