Pop-Pilot: Musik, instrumenter og nye opdagelser

En musikfascination blev søsat i en alder af ni år, hvor en lærer spillede klaver. På lejren opdagende Karoline Mousing desuden en uventet kærlighed til et hemmeligt instrument.  

Tekst: Michael Schade. Foto: Henrik Friis

Ved ankomsten blev vi mødt med en stemning af høj aktivitet og engagement. Årets deltagere var fordelt i tre øvelokaler, som var spredt ud på musikskolen – som var der tale om en gemmeleg. Et øvelokale i kælderen, et i stue-etagen – og et helt oppe under tagkonstruktionen på tredje sal. Det gjorde intet: rummene var fyldt med lyst til musikken, gå-på-mod og skabertrang!

 

Pop-Piloter i færd med sangskrivning i Randers - her med Anna Lidell som instruktør (udenfor foto).

Pop-Piloter i færd med sangskrivning i Randers – her med Anna Lidell som instruktør (udenfor foto).

Årets instruktører og storesøstre havde skabt en base i det normale lærerværelse på skolen, og her var der en konstant trafik fra instruktørerne, som afholdt diverse workshops i de tre øvelokaler. Vi fulgte med storesøster Heidi Schack, som viste os ned i det hyggelige kælderøvelokale. Her var pigerne midt i en kompositionsworkshop, og da de var færdige tog vi en snak med én af pigerne.

Karoline Mousing er 14 år og det er første gang hun deltager i Pop-Pilot.

– Da jeg gik i 2. klasse, gik jeg til musik og sammenspil – efter skolen. Og da min lærer spillede klaver var jeg bare sådan… WHAT?! Så jeg sparede op til mit eget keyboard, da jeg var ni år, det kostede 700-800 kr. – så det tog laaaang tid.

Det var begyndelsen på Karolines musiske fascination, og hun har nu spillet musik i 2 1/2 år.

Ved starten af lejren får alle pigerne mulighed for at ønske bestemte instrumenter, for at man kan udfordre sig selv i løbet af ugen. Ifølge Karoline giver det en mulighed for at teste sig selv – noget der ellers kan være svært, da det kræver lidt undervisning for, at man kan komme i gang med et nyt instrument.

Karoline Mousin ved pianoet - her sammen med instruktør Anya Rybacka.

Karoline Mousing ved pianoet – her sammen med instruktør Anya Rybacka.

På lejren har Karoline forelsket sig i et instrument, som hun ikke havde forudset, ville fange hendes interesse. Noget som hun nok aldrig vil have opdaget, hvis hun ikke havde deltaget på årets lejr. Nu ligger hun og spiller på musikinstrumentet i søvne og bruger i det hele taget meget af sin tid på, at gennemgå i hovedet hvad hun har lært på instrumentet.

Hvad det er for et instrument? Det siger vi ikke. Jeg har lovet Karoline ikke at nævne hvad de, da hendes forældre ikke ved noget om det, og først finder ud af det, til afslutningskoncerten på fredag kl. 18 på Turbinen i Randers.
– – –
Foto øverst: Instruktør Anya Rynacka og Pop-Piloterne i gang med akkordopbygning tl et nummer.

 

Pop-Pilot er arrangeret af: ROSA – Dansk Rock Samråd i samarbejde med Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, DJBFA/Komponister og Sangskrivere, DMF – Dansk Musiker Forbund, DPA – Danske Populær Autorer, DAF – Dansk Artist Forbund, Randers Kommune, Turbinen, Randers Musikskole, Børnekulturhus A’mar, Amager Kulturpunkt, RUSK, Københavns Kommune og Ungdommens Hus Fredericia.

PopPilot_sponserLogoer (1) copy