Fuld koncentration i guitar-workshoppen i Struer. Foto: Katrine Rørbæk.

Pop-Piloterne er lettet

2013-udgaven af Pop-Pilot er i gang – i henholdsvis Struer og Køge sørger i alt 37 piger i alderen 13-16 år og deres 10 Pop-Pilot-instruktører for at tonerne allerede flyver rundt i luften – tilsat masser af gå-på-mod og godt humør.

– Der er rigtig god energi og godt humør her i Struer – pigerne fungerer rigtigt godt sammen, fortæller Katrine Rørbæk, der dels fungerer som ”storesøster” for Pop-Pilot-deltagerne i Struer, og som også har været assistent i planlægningsforløbet op til arrangementet.

Hun fortæller at de 17 deltagere i Struer i går blev delt op i fire bands, efter en indledende instrument-workshop – og at de i dag gennemgår et par sang-workshops.

Samme positive toner kommer fra Maria Timm, der fungerer som en af fem Pop-Pilot-instruktører i Køge:

Ensomme Medina
– I går havde vi instrument-workshops, hvor pigerne kunne tilmelde sig hold for bas, klaver, tromme, guitar og sang alt efter interesse – og så afsluttede vi dagen med en stor fælles jam, hvor vi arbejdede med ”Ensom” af Medina. Dét var en succes.

Fællessang. Pop-Pilot 2013 i Struer (Foto: Katrine Rørbæk).

– I dag har vi sangskriver-workshop, hvor pigerne får en reklame-tekst, som de skal skrive en jingle til – og så sammenligner vi med firmaernes egne jingler bagefter. Det plejer at give masser af grin, fortæller Maria Timm og beretter videre at ”pigerne leger sindssygt meget sammen, lige så snart de har pause fra musikken”. Så også på det sociale område, ser projektet ud til at fungere fra start.

Alle aktiviteterne på årets Pop-Pilot kan følges på projektets facebook-side – klik hér.