Pop-Piloterne slippes løs

20 piger, syv erfarne instruktører og masser af gode musik-ideer er på plads når de første Pop-Piloter får luft under vingerne i efterårsferien.

– Jeg glæder mig til at opleve pigerne folde sig ud, og vise dem det slet ikke er så svært at skrive en sang eller spille instrumenter. Det her handler om at få sat gang i pigernes egen kreativitet. Og selv om de bliver kastet lige ud i det, og en uge ikke er længe, kan det sagtens give et indblik i hvordan man arbejder som musiker og spiller sammen i et band. Og forhåbentligt får pigerne også mod på at arbejde videre med musikken.

Lørdag er der Danmarks-premiere på Pop-Pilot: den første musik-lejr for piger. Og udtalelsen oven for kommer fra Maria Timm, som er en af instruktørerne i den ugelange musiklejr for piger i Horsens, der varer hele efterårsferien.

De i alt 20 piger, i alderen 13-16 år, kommer fra hele landet – bl.a. Aalborg, Aarhus, Horsens, Odense, Årslev og København – og de får muligheden for at spille instrumenter, jamme, synge og lære en hel masse om musik – og hygge sig. Alt sammen under kyndig vejledning af syv meget erfarne og dygtige musikere. Det drejer sig om Ida Gard, Maria Timm, Karen Mukupa, Anne Kirstine Winkler, Sara Gacic, Louise Foo og Marianne Søgaard Andersen.

– Det bliver en intensiv uge, hvor pigerne kommer godt omkring musikkens forskellige afkroge, fortæller en anden af Pop-Pilot-instruktørerne, Ida Gard, der selv synger, komponerer musik og behersker både guitar og klaver:

– Primært skal pigerne lære at spille selv, og vi som instruktører skal være der til at vejlede og inspirere dem. I opstarten får de alle lov til at prøve de forskellige instrumenter af og blive fortrolige med dem. Derefter bliver de sat sammen i fire bands, med fem piger i hver. Og dernæst følger en sangskrivnings-intro, hvor vi lærer pigerne nogle nemme værktøjer, så de selv kan komme i gang med at skrive tekster.

Instruktørerne står undervejs for den overordnende linje og kommer med input, men det ermeningen pigerne selv skal skrive deres sange, finde på bandnavne og komponere musikken.

– Det bliver en forhåbentlig både sjov, hyggelig og lærerig uge, siger Ida Gard.

Udover de syv Pop-Pilot instruktører der vil stå til rådighed hele ugen, vil der også være forskellige andre indslag. Musik-lejren får bl.a. besøg af den danske rap- og grime-dronning Lucy Love, der kommer og fortæller om sine erfaringer for pigerne.

Pop-Pilot-projektet kulminerer i en afsluttende koncert for familie og venner lørdag 20. oktober på Kulisselageret i Horsens.

Læs mere om Pop-Pilot her

Pop-Pilot er initieret af Statens Kunstråds Musikudvalg, som har udpeget ROSA – Dansk Rock Samråd til at arrangere Pop-Pilot. Det gør ROSA i samarbejde med Horsens Kommune, KulisseLageret, Mærk Byen og Musikskolen Horsens med støtte fra DMF – Dansk Musiker Forbund, DAF – Dansk Artist Forbund, DPA – Danske Populær Autorer, DJBFA – Danske Jazz, Beat og Folkemusik Autorer og ORA – Organisationen af Rytmiske Amatørmusikere.