Popkomm-relateret succes for Erwin Thomas

Det kniber med at følge med for Erwin Thomas, der i september gav sin første rigtige udlandskoncert på spillestedet Maschinenhaus i forbindelse med Popkomm-messen i Berlin, og som resultat af denne koncert har fået hul igennem til det tyske marked.

VedI forbindelse med Popkomm-koncerten var Erwin Thomas så heldig at få lavet aftaler om at blive transmitteret i både tysk radio og tv, og efter koncerten på Popkomm henvendte en begejstret booker fra det store tyske bureau A.S.S. sig. Han kunne lide musikken og var interesseret i at lave en turné til Erwin Thomas i foråret 2006.

I oktober spillede Erwin endnu en koncert i Berlin sammen med labelmates Yellowish og Flying Virgins, og koncerten rettede en del opmærksomhed mod den relativt ukendte danske musiker. Det viste sige, at mange af publikummerne havde været til Popkomm-koncerten, og at rygtet om danskeren havde spredt sig ad den vej. Bookeren var heller ikke ren snak, for turnéen er nu kommet på benene og Erwin Thomas skal dermed tilbringe det meste af april ‘on the road’ i Tyskland med 15 koncerter som support for det tyske soul-funk orkester Soulange. Ikke ligefrem Erwin Thomas’ egen musikalske boldgade, men han er bare glad for at komme ud at spille og ad den vej opbygge et publikum.

Debutalbummet, der udkom herhjemme i februar 2005, er også på vej ud på hylderne i forretningerne dernede, da der via det danske pladeselskab Quartermain er indgået aftale med selskabet Broken Silence om distribution i Tyskland, Østrig og Schweiz.

På baggrund af al den positive respons har Erwin Thomas nu opsagt job og lejlighed for at satse fuldt ud på musikken. Lige nu er han på vej til New York for at pleje kontakter – og forhåbentlig spille nogle koncerter. Her skal han foreløbig tilbringe den næste måned, men forlænger muligvis sit ophold, hvis tingene falder ud, som han håber.
Tid og Sted

01/04    Record Release Party, Quasimodo – Berlin – DE
02/04    Tante Ju – Dresden – DE
05/04    Gig – Hannover – DE
06/04    Mandarin Casino – Hamburg – DE
07/04    Modernes – Bremen – DE
08/04    Jazz Club – Minden – DE
20/04    Stadtgarten – Cologne – DE
21/04    Jubez – Karlsruhe – DE
22/04    Ampere Club – Munich – DE
23/04    Roxy – Ulm – DE
25/04    Culture Club – Hanau – DE
26/04    Kulturkeller – Fulda – DE
28/04    Reithalle – Offenburg – DE
29/04    Mühle Hunziken – Rubigen – CH
04/05    Moritzbastei – Leipzig – DE