Positiv debut for efterskoletur

Intimkoncertens udfordringer

Samarbejdet mellem ROSA – Dansk Rock Samråd og efterskolerne er gået rigtig godt, og der er lagt op til at det skal forsætte. Et af formålene med projektet har været at den nye musik skal møde sit publikum i øjenhøjde, hvor det er intimkoncertens gensidige udfordringer, der bliver lagt vægt på. Og det syntes at lykkes rigtig godt på denne første efterskoletur.
Klasselokaler, gymnastiksale og teatersale er blevet til spillersteder med scene og lys for bandet Marvel Hill. Det nye, engagerede og nærværende publikum har været en god udfordring og læreproces i kommunikation for Marvel Hill – mens publikum har glædet sig over at kunne opleve et af vækstlagenes seriøse bud tæt på.

Rigtig koncert
– Det var fedt at de spillede på vores skole, det var ligesom en rigtig koncert, og især da forsangeren svingede med sin guitar, sagde efterskole eleven Anne Middelboe fra Ranum Efterskole efter koncerten.

Og hendes veninde Kristiane Rasmussen tilføjede at bandets optræden var rigtig god, fordi man kunne se de levede sig ind i musikken.

Socialt aspect

Kennet Rotvig Kristiansen

– Musik har et godt socialt aspekt, som er vigtig på en efterskole. Det inspirerer eleverne, når de får mulighed for at høre noget musik, som de ikke kender så meget til i forvejen, siger musiklæreren, Kennet Rotvig Kristiansen fra Hammerum Efterskole.

Der blev spillet koncerter på henholdsvis Femmøller, Ranum, Hammerum, Vostrup Efterskole og Østhimmerlands Ungdomsskole.

Læs også artiklen
Marvel Hill rocker jyske efterskoler

ROSA står bag den praktiske projektafvikling.ROSA samarbejder derudover med Østhimmerlands Efterskole om den årlige efterskole-musikfestival: AFTRYK.

Projektet har fået tilskud fra EU og Ministeriet for Fødevare, Landbrug og Fiskeri.