Poul Krebs – nu med DJ

Poul Krebs – nu med DJ
Af Henrik Friis

Når Poul Krebs 12. februar starter sin ”Nul Skepsis Tur” i Horsens Ny Teater, bliver det med en dj på holdet. En dj, der både i ord og toner skal præsentere ny dansk rock- og pop-musik for publikummet på troubadourens Danmarks-turné.

Initiativet kommer fra Poul Krebs selv, og ROSA – Dansk Rock Samråd har sagt ja til føre den ud i livet, så der bliver en decideret dj-del hver aften inden Krebs og hans musikerhold selv går på scenen.

– Starten på ideen stammer egentlig fra mit eget studie på Samsø, hvor vi er en snes aktive musikfolk på tværs af branchen der arbejder sammen i sammenslutningen Campus. Blandt dem er der en del nye, som godt kunne trænge til at blive præsenteret på en anden måde for et større publikum, når man nu ikke kan få hul igennem på P3, forklarer Krebs.

Det resulterer dels i at sangerne Thomas Fleron, Rikke Mach og Christian Juncker på skift præsenteres på scenen som gæstesolister i løbet af Krebs’ turné – dels i at en dj gennem en god halv time til tre kvarter forud for koncerten ”varmer publikum op” med præsentation af og skæringer med nye danske kunstnere som Tina Dickow og Wynona.

– Jeg har tidligere haft nye navne til at varme op mine turneer, men de har mange gange haft det svært. I stedet prøver vi så denne model – og jeg mener det er en god måde at give bolden videre på til de nye, siger Poul Krebs, der selv i sin karriere-start nød godt af, at andre kendte musikere gav ham chancen på koncert-scenerne.

Når dj’en har spillet sit sæt, træder Poul Krebs op på scene med følgende hold: Per Chr. Frost (guitar), Bjarne Nygaard Nielsen (guitar), Morten Buchholtz (keyboards), Christer Jansson (percussion og trommer), Lars Daugaard (trommer), Allan Nagel (bas og kor) og Karoline Kier/Ena Egelund (kor). Samt de tre gæstesolister Thomas Fleron (medvirker ved koncerterne 12.-21. februar), Rikke Mach (26. februar-6. marts) og Christian Juncker (11.-20. marts).

Billetsalget til Krebs turné – se nedenfor – går i øvrigt fint, og der er pt. udsolgt til koncerterne i Horsens og Odense.

POUL KREBS’ NUL SKEPSIS TUR
torsdag 12/2 – Horsens Ny Teater
fredag 13/2 – Herning Kongrescenter
lørdag 14/2 – Lemvig Idrætscenter
torsdag 19/2 – Odense, Magasinet
fredag 20/2 – Viborg, Tinghallen
lørdag 21/2 – Aalborg Kongrescenter
torsdag 26/2 – København, Vega
fredag 27/2 – Roskilde Hallerne
fredag 5/3 – Esbjerg, Stadionhallen
lørdag 6/3 – Århus, Scandinavian Center
torsdag 11/3 – Randers, Værket
fredag 12/3 – Vejle, Torvehallerne
lørdag 13/3 – Frederikshavn, Det Musiske Hus
fredag 19/3 – Haderslev, Harmonien
lørdag 20/3 – Ringsted, Kongrescentret