Power-TRAX på Single Rock

Hvis man drejer ned ad Vestergade og smutter om i baggården ved nr. 58, møder man synet af historiske bygninger med bindingsværk og stiletfjendtlige brosten. Men hvis man fortsætter lidt endnu, gemmer der sig en anden historisk bygning, der engang lagde scene til undergrundsmusikken i Århus. Stedet hed dengang Vestergade 58 og var et nok så populært spillested, hvor bl.a. forsangeren fra Deep Purple optrådte engang. Det var også her, de to brødre fra Powersolo for otte år siden optrådte live første gang.

TRAX – Coming Home nåede i aftes til Århus – denne gang med Powersolo, der tydeligvis var begejstrede for at stå på netop denne scene i Århus: – Vi har det rigtig godt – vi er på hjemmebane i aften, råbte den kasketklædte forsanger Kim Kix, der mellem to numre da også havde tid til en venskabelig skål med en begejstret ung herre foran scenen på det fyldte spillested.

Dorthe Gerlach var Powersolos
TRAX-gæstesolist
Foto: Michael Ersted

Knald i låget?
Og det skudsikre humør hos bandet gav musikken ekstra punch. Med numre som fx ”Every Little Girl” og ”Oak Tree Girl” hev Powersolo publikum med på en underholdende rockabilly-rejse med perfekt timede tungeklik og outrerede kommentarer undervejs. Til lejligheden havde Kim Kix, Atomic Child og JC Benz medbragt Palle Hjort på Hammond, der supplerede numrene med velsmagende orgelsuppe.

Midtvejs i koncerten blev der fra publikum skreget ”Nu kommer tøsen” – og op på scenen trådte Hush-sangerinden Dorthe Gerlach, der som Powersolos TRAX-gæstesolist tilførte vokalsiden på nummeret ”Mr. Marsman” en charmerende countryglød.

– Det er superfedt at optræde sammen med dem. Første gang jeg så de fyre, tænkte jeg, at de må have knald i låget – og det har de så også, fortæller Gerlach, der har bidraget på bandets seneste album ”Egg”.

Og det hårfine skel mellem gal og genial blev illustreret hen mod slutningen af koncerten, hvor Kim Kix, med kropstatoveringerne fremme, hoppede ned fra scenen, bad publikum om at sætte sig ned og gav så en svada om bl.a. livsstil, kildevand, slankekure og den danske behagesyge. For da alt var sagt, nåede den excentriske forsanger frem til en velovervejet pointe, der lagde sig perfekt op ad Powersolos identitet: Bryd normerne og lev livet farligt!

Der blev lyttet nøje til Kix’s visdomsord
Foto: Frank Steffensen

Efterårsturne og galla
Alt imens Kix advokerede for sin filosofi på gulvet, havde resten af bandet spillet mellemstykket i nummeret ”Mean Old Cat”, der ganske klimatisk afsluttede et brag af en TRAX-koncert og høstede fortjente bifald fra et ekstatisk publikum.

Bo Jeppesen, lillebror til Kim, havde følgende kommentarer efter koncerten:

– Jeg er skuffet, forklarede han med et glimt i øjet. Hvorfor? – Fordi de har fjernet nogle afstandsbøjler, jeg synes var enormt gode at hænge op ad dengang, vi kom her på stedet i sin tid – Nej, det var rigtig fedt i aften! Om koncerten otte år, tre cd’er og adskillige optrædener tidligere tilføjede Powersolo-guitaristen:
– Dengang i 98 hvor vi spillede som duo på Vestergade 58 til en fødselsdagsfest, spillede Kim og jeg på stortromme, hihat og et par guitarer.

Single Rock Cafe, som navnet antyder, er i dag bar
og cafe for singler.
Foto: Frank Steffensen

Og den spartanske instrumentering, der siden Powersolos sidste optræden på Vestergade 58 er blevet tilført Jens Søndergaards trommer, tager bandet nu med på turne i Tyskland og Frankrig. I aften gælder
det Franz Klub i Berlin, og i alt spiller bandet 15 koncerter i de to lande. Mogens Kjeldsen, der er manager for bandet, forklarede, at de allerede har et rigtig godt forhold til Frankrig. Begge brødre taler sproget, og franskmændene er vilde med Powersolo. Kjeldsen tilføjede også, at bandets musik er blevet brugt i to franske tv-reklamer, bl.a. for Renault – og deres seneste album ”Egg” udkommer snart i landet.

Turneen fortsætter lige frem til Powersolo yder deres bidrag til TRAX Galla-koncerten 4. november på Værket i Randers.

DR transmitterer desuden uddrag fra koncerten på Single Rock Cafe på søndag og optagelserne vil også være at finde på www.dr.dk/p3/trax.