Puddu Varano hitter i Canada

Puddu Varano hitter i Canada
Henrik Friis

Puddu Varano er pt. på fire hitlister i Canada med deres ”Blue Sky White Sand”-track – en succes, der er et direkte resultat af det dansk/norske fremstød på SxSw – South By South West-festivalen i Austin, Texas i marts arrangeret af ROSA og norske Music Export Norway, hvor Puddu Varano var blandt de i alt seks indslag.

Blandt publikummet ved den dansk/norske showcase var bl.a. repræsentanter for det canadiske pladeselskab D7/Diffusion Records, som ganske kort tid efter festivalen lavede en licensaftale med Puddu Varano omkring singlen ”Blue Sky White Sand” og senere albummet ”Time To Grow”. Det er singlen, som nu er på Top 50-listen (inden for de første 35) hos både DJ Network Montreal, Keystone Dance Music Pool (Winnipeg), NRG Rush (Winnipeg) og West Beat Music Promotions (Edmonton).

Succesen har også skabt stor interesse på det amerikanske marked, hvor både Universal, Water Music og Electric Monkey har budt på nummeret, men som Morten Varano siger:

– Min amerikanske manager Ben Laski (som gruppen ligeledes traf på SxSw-festivalen, red.), mener vi skal have endnu bedre aftaler og forskud i hus end det vi er blevet tilbudt, så vi har valgt at afvente.

Til gengæld er nummeret ude nu i Australien (på Collission Records, red.), hvor der også udvises stor interesse, og desuden er Morten Varanos andet projekt Slow Train blevet licenseret til både Australien, Italien og Frankrig – med håb om at canadierne snart følger efter.

Puddu Varano eksisterer i dag kun på papiret – Alex Puddu har ikke længere lyst til de lange turneer .m.m i Puddu Varano-regi – modsat Morten Varano, der arbejder på senere turneer i de områder, hvor Puddu Varano- og Slow Train-musikken hitter.

Hvis ROSA får bevilligsmæssig mulighed for det, vil årets samarbejde med Music Export Norway omkring SxSw-festivalen blive gentaget i 2004.