År fem med rock på havet – Kashmir, CV Jørgensen m.fl. går med om bord

 

Tag med Kashmir, CV Jørgensen og Thomas Dybdahl – eller måske Oh No Ono og When Saints Go Machine –  tur-retur på København-Oslo-overfarten her i sommerhalvåret. En ny række intimkoncerter for blot 300 tilskuere og med nogle af dansk og norsk rocks største og mest aktuelle navne er nemlig blevet sat på fartplanen.

Rock Cruise er overskriften, og det er femte år DFDS Seaways i samarbejde med ROSA arrangerer den populære koncert-række, der i færgens Heaven 11-salon giver publikum mulighed for at komme helt tæt på de kunstnere, man normalt møder på pæn afstand af scenen.

 

C V Jørgensen - sjældent tæt på den danske rockpoet.

C V Jørgensen – kom sjældent tæt på den
danske rockpoet på Rock Cruise.

 

Igen i år er programmet en blanding af etablerede trækplastre og navne som er godt i gang med at befæste sig på musikscenen – national som internationalt. Det gælder både de danske og norske navne:

Kashmir, CV Jørgensen og Thomas Dybdahl fylder som bekendt de største koncert-scener, mens Oh No Ono og  When Saints Go Machine er eksempler på grupper, der gør sig godt herhjemme, men efterhånden har mindst lige så meget skub på de internationale karrierer. Og det samme ser også snart ud til at blive tilfældet for internationalt rettede Noora Noor, som norske kritikere uden at skamme sig kalder ”The Scandinavian Queen Of Soul”  efter hendes eneste og tredje album.

Særovarfart: Independent Waves
Og så har Rock Cruise igen i år et særarrangement inkluderet, nemlig Independent Waves. Det laves i samarbejde med DUP – De danske uafhængige pladeselskaber, som sætter musikken i højsædet på Oslo-overfarten 23. september og returen dagen efter:

Dels vil der være to koncerter hver dag – med henholdsvis Thee Attacks og RebekkaMaria samt Pernille Gundvand og Supercharger. Alle i øvrigt album-aktuelle. Dels vil der være sangskriver-wirkshop med Cody’s Kaspar Kaae som leder – han inviterer et par af sine favorit-sangskrivere med på turen samt både publikum og medvirkende bands, så man kan få nærmere indblik i hvordan en sang bliver til. Og dét resultat præsenteres i en cocktail hour i løbet af lørdagen. Lige som der vil være musik/debat-seminarer på de to eftermiddage arrangeret af Musikparlamentet. Altså to dage med masser af musikalsk skum på bølgerne.

Thomas Dybdahl – sejler fra
Oslo 21. maj.

PROGRAM:Rockcruise-afgange fra København med danske navne:
Tirsdag 4. maj: Kashmir
Lørdag 8. maj: Oh No Ono
Fredag 20. august: CV. Jørgensen
Fredag 3. september: When Saints Go Machine.
Torsdag 23. september – og retur fra Oslo fredag 24. september: Independent Waves.

Rock Cruise-afgange fra Oslo med norske navne:
21. maj: Thomas Dybdal
30. juni: John Olav Nilsen & Gjengen
27. august: Kråkesølv
16. september: Nora Noor
8. oktober: Navigators