Rangleklods - Esben og Pernille skal til spansk festival i den kommende uge.

Rangleklods x 2 på nordisk festival i Spanien

Días Nórdicos: Rangleklods giver koncerter på tilskuer- og medie-populær festival i Valencia og Madrid i den kommende uge

Trods krisetider i det spanske lever festivalen med fokus på nordisk kunst og kultur, Días Nórdicos videre, og kan endda udvide aktiviteterne her i år 4 af arrangementets levetid.

Efter tre år i Madrid er Valencia nu også kommet med på festival-plakaten, der indeholder film, litteratur, kunst, design m.v. – og det betyder bl.a. at danske Rangleklods skal spille to gange i forbindelse med årets festival.

For som de foregående tre år er ROSA – Dansk Rock Samråd gået i direkte samarbejde med de spanske arrangører om et musikprogram, der præsenterer indslag fra alle fem nordiske lande samt Færøerne:

Dels skal Rangleklods spille dobbelt-koncert sammen med norske Maria Due fredag 25. oktober på kulturstedet Espai Rambleta i Valencia. Dels skal de to navne spille dagen efter i Madrid på den store klub La Casa Encendida (500 tilskuere) – samme sted som The New Tigers fra Finland, svenske Caviare Days, færingen Sakaris samt islandske Dad Rocks! også spiller som del af Días Nórdicos’ musikalske program i samme weekend.

Rangleklods – et første indtog i Spanien
Rangleklods vil bruge koncerterne som et første indtog på det spanske marked. Foreløbig er en single, en ep og albummet ”Beekeeper” udsendt i Spanien via Phonofile, men nu skal der udbygges:

– Sammen med England og Frankrig er Spanien områder som vil blive opprioriteret både i nærmeste fremtid og i forhold til næste album-udgivelse – som supplement til Tyskland, Østrig, Schweiz, de østeuropæiske lande og Norden, hvor Rangleklods allerede har aftaler, fortæller manager Sabry Loedige.

Så ud over de to spanske jobs i forbindelse med Días Nórdicos spiller Rangleklods bl.a. på den parisiske MaMA-festival 18. oktober, på Rockomotive-festivalen i Vendôme 2. november, JaJaJa-festivalen i London 9. november og så jobs rundt om i Frankrig i forbindelse med Generiq-festivalen senere samme måned.

Fulde huse og stor medieomtale
De første tre år har koncerterne på Días Nórdicos festivalen været genstand for lange køer og pakkede koncertsale – samt bred medieopmærksomhed, som sidste år, hvor Turbowwekend bl.a. kom i de landsdækkende tv-nyheder (se link). Ud over Turboweekend har Tina Dickow og Murder været de danske indslag på den spanske festival.

At medie-interessen fortsat er til stede tyder nedenstående eksempler på:

Kultursitet notodo.com

Kultursitet Neo2

Den spanske udgave af Rolling Stone Magazine

Livsstilsmagazinet Hypeyou

Kultur- og livstilsmagasinet Tenmag

Og så spiller den landsdækkende Radio 3 hver dag musik med de deltagende nordiske grupper, lige som den spanske udgave af musikstreamingtjenesten Deezer highlighted arrangementet.

Musikprogrammet for Días Nórdicos:
Fredag 25. oktober
Rangleklods og Marie Due (NO) – Espai Rambleta, Valencia
The New Tigers (FI) og Caviare Days (SE) – La Casa Encendida, Madrid

Lørdag 26. oktober
Rangleklods og Marie Due (NO) – La Casa Encendida, Madrid

Søndag 27. oktober
Sakaris (FO) og Dad Rocks! (IS) – La Casa Encendida, Madrid