Rødt, hvidt og blåt samarbejde godt fra start i Danmark – nu fortsættes i Norge.

Eivør Pálsdóottir
(Foto: Per Ole Hagen)

De Norske sangskriverne Christel Alsos, William Hut og Færøske Eivør Pálsdóottir har sammen med danske Boatman Love netop afsluttet sin danske del af turnéen ” Sangskrivning i rødt hvidt og blåt” – 10 koncerter venter i Norge.

Forud for turnéen medvirkede de på en tre dages øvelejer på Amager Bio i København for at samles om det fælles mål at fortolke hinanden sange, spille på kryds og tværs, med musikkere de ikke nødvendigvis havde spillet med før. Det er blevet til en koncertrække, som tager udgangs punkt i singersong-writer-traditionen. De tre sangere havde hver deres personlige udtryk, som både gjorde koncerterne spændende og afvekslende i lydbilledet. Og backing bandet Boatman Love formående at holde trådene sammen til et fælles udtryk.
– Responssen fra publikum var stor og man er fra alle arrangørernes side godt tilfreds med udfaldet at koncerterne og konceptets mål – siger Conny Jørgensen fra ROSA om koncerterne  i (Studenterhuset i Aalborg, Musikcaféen i Aarhus, Amager Bio i København og på DFDS – København-Oslo overfarten).

Forfriskende
– For Boatman love har det været anderledes og forfriskende at være med i projektet. Det har også været vigtig for bandet at havde sig selv med i det. Vi fik 10 sange fra hver sangskriver og valgte fem fra hver, som vi mente vi kunne bidrage til. Det er fedt at arbejde med så dygtige sangere og vi har haft det rigtig sjovt. – Lars Skjærbæk.

– En af grundene til vi som band siger ja, til at være backing er, at det for det første er udfordrende og spænd ende, men også en god mulighed for at komme ud at spille en masse koncerter og møde nogle nye mennesker med hver deres udtryk. Vi har haft stor fornøjelse af projektet og håber på at fortsætte samarbejdet i fremtiden på en eller anden måde. – siger Han.

Mange backing-opgaver
Det er ikke første gange Boatman Love har gjort sig bemærket som backingband. På SPOT Festivalen 2007 kunne man opleve dem sammen med Henrik Hall og Peter Sommer og bandet har også høstet meget ros på det sidste for deres samarbejde med musikkeren Michael Falch.

”Sangskrivning i rødt, hvidt og – blåt” er et samarbejde som blev til for to år siden mellem DR, norske NRK og ROSA – Dansk Rock Samråd. I år er det også udvidet med den store norske arrangørorganisation Rikskonserterne, Samarbejdet vil blive radiooptaget under den norske turné-del,  og bliver sendt i den danske og norske æter senere på året.

William Hut og Christel Alsos
(Foto: Per Ole Hagen)