RECession 2011 sætter fokus på import af musik

RECession sætter med programmet for 2011 fokus på kvalificeret import af musik fra udlandet til Danmark. Et fokus som festivalen altid har haft, men som i 2011 for alvor cementeres med et rent udenlandsk lineup. Black Nail Cabaret (HU). Dorena (SE). Me Succeeds (DE). Mimicry (EE), Miracle Fortress (CAN), New Found Land (SE/DE), Revco World (BE), Simian ghost (SE), Spiritual Front (IT) og We Are The Storm (SE),
Og netop dette fokus bakker ROSA – Dansk Rock Samråd op omkring ved at yder et økonomisk bidrag til festivalen. Gunnar Madsen fra ROSA fortæller:

– Det er vigtigt, at vi konstant holder fokus på miljøer, personer, organisationer og virksomheder, der bidrager til at samarbejde med nyere kunstneriske internationale miljøer eller bidrager til at præsentere internationale kunstnere, der ikke endnu er en del af de store kommercielle og institutionelle interesser. Altså at der tænkes på at gøre hele fødekæden stærk og ikke kun fokusere på de øverste lag, som der ellers er en overvejende tendens til i disse år, siger ROSAs leder Gunnar Madsen og fortsætter:

– For vi inspireres i høj grad også af den nye, skæve kunst og dens miljøer. Og specielt med sigte på 2017 mener jeg, det er vigtigt, at Aarhus også tager hul på en debat om det behov, hvis byen skal  kvalificere sine interesser og kompetencer. Den diskussion er vi gerne med til at føre til torvs – og også derfor mener vi det er vigtigt byen og dens institutioner bakker op om RECession og dens initiativ, siger Gunnar Madsen.

RECession Festival 2011 løber af stablen 16 september. på V58 og dagen efter på Atlas og VoxHall. Se www.recession.dk