Ørenlyd og Popfilter varmer op til Poul Krebs

Ørenlyd og Popfilter varmer op til Poul Krebs
Henrik Friis

To unge bands får chancen for at markere sig over for et stort publikum under Poul Krebs’ kommende og 16 koncerter lange Danmarks-turné. Det gælder Ørenlyd, der er med fra turnéstarten på fredag 11. oktober i Scandinavian Center i Århus, og Popfilter, der afløser midtvejs i turneen og altså spiller de sidste otte jobs.

Poul Krebs kom i kontakt med begge Århus-grupper, da de medvirkede i Danmarks Radios ”KarriereKanonen” og indspillede numre i Krebs’ Dansebjerg-studie på Samsø, og siden er kontakten blevet holdet ved lige – hvilket nu kommer til udtryk i opvarmnings-jobbene. For Ørenlyds vedkommende har det desuden resulteret i udgivelse af gruppens debut-cd ”Ind under himlen” i mandags på det helt nye og Poul Krebs-medejede pladeselskab Transistor Music, mens Popfilter får udgivet sin debut via Kick Music, lige før de stiger på Krebs’ turné 31. oktober i Silkeborg.

Popfilter – debut-cd ude sidst i oktober.
(venstreklik for foto m. høj opløsning)

– Både Ørenlyd og Popfilter er kendetegnet ved, at de er melodisk meget stærke og at de behersker sangskrivningen, siger Poul Krebs om grupperne, der begge skriver danske tekster og i øvrigt er kendetegnet ved at spille pop, der klart tager sig selv alvorligt: – Man fornemmer virkelig, at der er mange plader i dem. Det er ikke et ”færdigt” produkt folk kommer til at høre – de har potentiale til at udvikle sig yderligere, siger Poul Krebs, der mener opvarmnings-jobbene er ideelle for grupperne på det nuværende tidspunkt i deres karriere:

Poul Krebs – får inspiration
fra de nye bands.(venstreklik
for foto m. høj opløsning)

– De har intet at tabe og alt at vinde. Mit publikum er så tilpas nysgerrigt, at der ikke er den store risiko ved den slags opvarmnings-jobs – de kan nærmest kun overraske – og det er en formel vi har brugt før med held med Inside The Whale, siger Poul Krebs, der selv fortæller, han blev løftet gevaldigt i sin karriestart, da amerikanerne Silkie Miller og J.J.Dion tog den unge Krebs under armen på deres turné – og til et dedikeret publikum – i det danske tilbage i slutningen af 70’erne.

Det i øvrigt med varsomme skridt, at Poul Krebs nu selv går ind i pladeselskabs-branchen via udgivelsen med Ørenlyd – bl.a. fordi han sagtens kan huske, hvor ømskindet han selv var, da de forskellige pladeselskabsfolk dengang skulle fortælle deres mening om hans musik. Men da hovedparten af dét arbejde kommer til at ligge hos Krebs’ makker i Transistor Music, Poul Martin Bonde, har han alligevel indvilget.

– Den slags initiativer – både med koncerter og pladeselskab – er da også for min egen skyld. Jeg har selv behov for at mærke, hvad der rører sig, så jeg ikke isolerer mig i min egen ”berømthed”, siger Poul Krebs.

ROSA – Dansk Rock Samråd støtter Ørenlyds og Popfilters turné med Poul Krebs i det danske.

Poul Krebs m. Ørenlyd (opvarmning):

11. oktober: Scandinavian Center, Århus
12. oktober: Kolding Teater
17. oktober: Firmaklubberne Hal, Frederikshavn
18. oktober: Musikteatret, Holstebro
19. oktober: Herning Kongrescenter
24. oktober: Vega, København
25. oktober: Odense Idrætshal
26. oktober: Nakskov Idrætscenter

Poul Krebs m. Popfilter (opvarmning):

31. oktober: Silkeborghallerne
1. november: Tinghallen, Viborg
2. november: Randers Hallen.
8. november: Roskilde Hallerne
9. november: Ringsted Kongrescenter
14. november: Stadionhallen, Esbjerg
15. november: SFS Hallen, Sønderborg
16. november: Aalborg Kongres & Kulturcenter