Århus-band udgiver i England

Århusianske Mimas får udgivet singlen ”Thought Discuss” på det engelske indie-selskab Worst Case Scenario Records. Singlen bliver distribueret i hele England via HMV-kæden. For selv at sætte skub i promoveringen tager bandet i oktober på en mini-tour i det engelske, hvor de har 6 koncerter på programmet, bl.a. på The Arts Centre i Norwich i forbindelse med den årlige John Peel-dag.

Aftalen med Worst Case Scenario kom i stand, efter Mimas i 2005 var på en ugelang promotion-tur i London. Bandet, der har eksisteret siden 2002, blev i London mødt med interesse, både fra presse, musikfans og altså indie-label. Det engelske musikmagasin Spill skrev en artikel om bandet efter at være blevet præsenteret for musikken, og i april 2006 vendte bandet, bl.a. med støtte fra ROSA, så tilbage til London for at spille koncert på Bull Gate i forsøget på at eksponere musikken yderligere.

– Lige nu går det lidt hurtigt, fordi vi var i London i april for at spille, og nu skal vi både udgive materiale og på tour i England. Men vi kan godt lide, at der sker noget!” fortæller forsanger og guitarist Snævar om hans oplevelse af fremstødet.

Mimas består udover Snævar Njáll Alberstsson af Lasse Christensen, Gert Jørgensen, Kenn Hedegaard og Daniel Beck. Bandet er eksponent for melankolsk og energisk postrock med billedrige lydlandskaber, hvilket 1500 publikummer fra Roskilde Festival 2005 sikkert kan nikke genkendende til. Udover antydninger af Mogwai og Sigur Ros i musikken, udvider forsanger Snævar inspirationskataloget og nævner bl.a. canadiske ‘Do Make Say Think’.

”Thought Discuss” bliver udgivet på 7” vinyl, et udgivelseskoncept der kendetegner det engelske pladeselskab – singlen vil også være at finde i diverse webbutikker, når den udgives i oktober. Og som kronen på værket er en video til singlen i støbeskeen – den vil blive distribueret til Creative og MTV.