Rock blandt ludere og lommetyve

ROSA var med, da danske Murder og The Asteroids Galaxy Tour gik på scenen fredag under weekendens Reeperbahn Festival i Hamburg

Igen i år danner Hamburgs berømte sexlegeplads og barområde Reeperbahn rammen om en stort anlagt festival for de nye toner på den nordeuropæiske musikhimmel. Tidligere har danske bands som Duné og The Floor Is Made Of Lava besøgt festivalen. Og igen i år bringer danske bands de nyeste toner frem til det tyske publikum.
Ialt lægger 15 vidt forskellige spillesteder gulv til nye europæiske bands’ udfoldelser gennem tre dage.

Murder

Danske Murder på Angies Nightclub

Fredag aften var to danske bands i aktion. Første stop blev derfor den intime Angies Nightclub, hvor den akustiske duo Murder skulle på scenen.

På trods af at Murder ikke ligefrem skaber en fest med deres rolige og skrøbelige sange, så var der ganske godt besøgt klokken 22. At Murder er deres rolle bevidst, blev også bevist, da den ene halvdel af bandet, Anders Mathiesen, efter første nummer proklamerede, at aftenens sætliste udelukkende bestod af ”partykillers”. Bemærkningen blev modtaget med stor moro af tilhørerskaren på godt 100 mennesker. Men derefter var det dog så som så med morskaben: Som koncerten skred frem, forlod flere og flere tilhørere nemlig koncerten. Og som om det ikke var nok, så opstod der også irriterende og forstyrrende snak blandt det resterende publikum. Et tydeligt tegn på at koncertgæsterne hellere ville feste.

Det virkede ganske enkelt malplaceret at have et band som Murder til at spille sent fredag aften. Specielt når spillestedet har specialiseret sig i, at servere farverige og pyntede drinks der får tankerne til at lede mod Caribiens sandstrande. Hvis der er noget, man som koncertgænger savner på Reeperbahn Festival, må det være nogle tidligere koncerter. Koncerterne starter først omkring klokken 20. På det tidspunkt er de fleste gæster ved at være i festhumør, og så er der bare ikke så meget plads, til de orkestre der er lidt mere rolige i udtrykket.

Reeperbahn 2008

Mette Lindberg fik trods et brækket håndled gjort indtryk hos et begejstret tysk publikum

The Asteroids Galaxy Tour
Et band der absolut ikke var malplaceret, var derimod danske The Asteroids Galaxy Tour. Bandet, der blot har et år på bagen og ikke har spillet meget mere end 25 koncerter, tog nemlig publikum med storm. Det unge band er ikke så kendt i Danmark endnu, men det skyldes hovedsageligt, at bandet indtil videre har fokuseret sine optrædener på den engelske musikscene. Men i Tyskland er man altså også ved at få øjnene op for bandets kvaliteter. Blandt andet er The Asteroids Galaxy Tour i heftig rotation på flere af landets største radioer.

Bandet udsendte for en uge siden deres første single i England, og er nu også blevet udvalgt til at være med i en ny reklame for Apples iPod. At dømme ud fra fremmødet på spillestedet Knust, skal vi nok få mere at se til The Asteroids Galaxy Tour. På trods af at de endnu ikke har udgivet ep’er eller albums, så var der flere sange, som publikum allerede kunne synge med på. Den karismatiske forsanger Mette Lindberg formåede at drage aftenens tilhørere med sine små udbrud af skrig, og beslutningen om at have to blæsere med som en fast bestanddel af bandet gik rent hjem.

Dermed er første rundtur i det tyske forbi. Vi vender tilbage i morgen med reportage fra Beta Satan og Nephews koncerter i det tyske. Læs også et interview med The Asteroids Galaxy Tour her.