Rock til søs-turene fortsætter

.

Sommerens forsøg med at lave flydende rockkoncerter på DFDS Seaways’  rute mellem København og Oslo er faldet så tilfredsstillende ud, at det allerede nu ligger fast, at samarbejdet fortsætter i 2007.

Interessen for projektet har været jævnt stigende siden den første koncert – med Nephew, Oh No Ono og Blue Foundation DJ Team – løb af stabelen 14. juni, og her ved afslutningen på dette års program, er der faktisk kun tilfredse miner at spore:

DFDS vil gerne række ud til et nyt publikum og ønsker også med tiden at betragtes som en kulturinstitution i rutefart mellem de to skandinaviske hovedstæder. Og fra musikerside har modtagelsen også været positiv.

– Vi ser bl.a. dette samarbejde som mulighed for at skabe nye muligheder og koncertsteder for musikken. Det har været meget vigtigt for os, at forholdene for musikerne har været gode, så koncert-lokalet på skibet er blevet indrettet lyd- og lysmæssigt netop med tanke på disse koncerter.  Jeg vil gerne vove den påstand, at forholdene for musikerne  på skibet er helt på niveau med det man møder på spillestederne ude i landet – ja, i visse tilfælde er  det endda bedre end de traditionelle musikhuse, siger ROSAs leder Gunnar Madsen.

Piet Breinholm fra Merger Management – og ROSAs bestyrelse –  har været konferencier for hele koncert-rækken, og hans foreløbige konklusion er også positiv:

Postkort som dette har været en del af
markedsføringen af de sejlende koncerter.

– Det er klart at man lige har skullet føle hinanden an. Der er en anden verden – en anden dagsorden – at være om bord på et skib. Nu er vi fra musikerside blevet meget bedre til at handle , at vi er om bord på et skib, som har en meget central styring. Og med tiden er vi også blevet bedre til det markedsføringsmæssige omkring projektet, så publikum ved hvad de går ind til.

– Rent personligt er jeg glad for at vi også præsenterer så varieret et program som det er tilfældet  – lige fra Nephew over Under Byen til Lars H.U.G. Selv om vi selvfølgelig oplever folk, som ”er gået forkert” oplever vi også en stor lyshørhed og interesse fra tilskuerne, siger Piet Breinholm, der glæder sig over, at projektet fortsætter:

– Helt for egen regning vil jeg da ønske at det med tiden evt. kunne blive en ”flydende del” af SPOT Festivalen. Hvem ved??

Rasmus Nøhr – sidste navn i 2006-programmet
og tur/retur til Oslo søndag-mandag.

Gunnar Madsen afslutter: – Som arbejdet med SPOT Festivalen understreger er vi hos ROSA hele tiden nysgerrig over for de muligheder der er for musikken i nordisk regi. Hér er dette samarbejde endnu en mulighed. Vi mener, man skal være åbne over for nye muligheder i stedet for at lukke sig ind i en arrangementskonservatisme – ikke mindst set i lyset af de seneste år, hvor der har været så store udviklinger på sponsor-området, siger Gunnar Madsen. Og så peger han desuden på at de involverede musikerne evt. kan benytte dagstimerne i Oslo til at lave promotion-arbejde, møder m.m.  i forhold til norske kontakter – inden der lægges fra med kurs mod København kl. 17.00..

Som del af aftalen får ROSA 12 frirejser til bands, der skal spille koncert eller har andet musikalsk ærinde i Norge – ud over af DFDS Seaways yder økonomisk støtte til SPOT Festivalen.