Lau Højen og Carpark North - fik også god gang i kontakten med publikum. (Foto: Martin Rojen)

RockCruise kaster anker for i år efter velbesøgte koncerter

Det har været et godt år for RockCruise på DFDS Seaways overfart mellem København og Oslo. Velbesøgte koncerter, og ganske specielle oplevelser. Ikke bare for publikum, men også musikerne.

– Det er som at invitere til en intim privat fest. Vi er værter for en aften – og det er meget personligt og tæt. I forhold til store scener og store armbevægelser er du i øjenhøjde med alle her…og det trives vi rigtigt godt med i gruppen.

Ordene kommer fra Jeppe Kjellberg, guitarist i trioen WhoMadeWho, som for halvanden uge siden lavede SkyClub på DFDS-færgen Crown Seaways om til en hed fest som del af sæson 2014’s RockCruise-program. Trioen ryddede bordene oppe foran scenen, inviterede folk helt op til scenekanten – og startede så to timers fest.

– Vores forventninger var ret høje inden, siger Jeppe Kjellberg. – For vi har tidligere været del af et klubarrangement under RockCruise, og den slags er altså en ret speciel fornemmelse: Man er sammen på båden – folk kan ikke komme væk – og jeg synes det er hyggeligt at være ”på vej” sammen med så mange mennesker. Vi føler at vi fik ”sat skub i” folks sejltur, siger guitaristen, der normalt spiller for helt andre publikumsstørrelser på store klubber og internationale udendørsfestivaler med WhoMadeWho:

WhoMadeWho på scenen i SkyClub - de skabte helt tæt kontakt med publikum. (Foto: Martin Rojen).– Vi har ikke mulighed for den slags så tit og skal hele tiden tænke på, at de der står på 15. række skal kunne se hvad vi laver – på RockCruise er det “lige i fjæset”. Vi nyder den helt tætte kontakt, når vi kan, siger Kjellberg.

Alt i alt har det har det været endnu en sæson med godt besøg og gode oplevelser for musikerne i den fortættede ramme, som alt efter arrangementets karakter kan tage 180-300 tilskuere.  Panamah, Carpark North, Turboweekend og altså WhoMadeWho udgjorde 2014-holdet sammen med Annisette og The Savage Rose, som lukkede årets program ned fredag aften. Også med fuldt hus i den lille klub.

– Det er noget helt andet, at spille på en færge som denne end at spille på land. Folk er samlet i et bestemt antal timer, og man kan ikke forlade skibet. Det giver helt naturligt en anden energi, og på en eller anden måde, er alle ude på et eventyr, hvor man mødes midt i musikken – midt i det hele, fortæller Naja Rose fra The Savage Rose

Turboweekend  - stort show i intim ramme på RockCruise. (Foto: Martin Rojen)Meget dedikeret publikum
Det var RockCruises 9. sæson, og både for tilskuere og musikere er arrangementet specielt:

– Publikum er didikeret – de sætter faktisk to dage af for at få en helt speciel koncert-oplevelse samtidig med at de får en  oplevelse i Oslo og selve turen med. Og for musikerne er det et afbræk i deres vanlige tur-plan, når de spiller i en ramme, der bevæger sig hen mod et nyt mål. Det er altså ret specielt, siger Piet Breinholm, ROSAs formand, der har været afvikler på RockCruise-koncerterne gennem mange år.

Han suppleres af DFDS Seaways Marketing Coordinator Louise Junge-Petersen: – Det har været et rigtigt godt år. Der har været masser af glade mennesker – og godt besøg til alle koncerterne. Vi glæder os til at gå i gang med næste års program, siger Louise Junge-Petersen.