Rockfremstød i Hamborg fortsættes – og udbygges

Rockfremstød i Hamborg fortsættes – og udbygges
Henrik Friis

Efterårets rockfremstød i Hamborg med henblik på at skabe et brohoved for dansk musik til det store tyske marked har været en så stor succes, at projektet ikke bare fortsættes i foråret, men også søges udbygget med andre tyske byer på længere sigt.

Under titlen Skand-all har tre danske grupper – The Deefectors, Nephew og The Broken Beats – siden september været på forlænget weekend-ophold i Hamborg for at give koncerter på Reeperbahn/Skt.Pauli-spillestederne Schlachthof og Scandia Bar, for at give in-storejobs i pladeforretninger og for at få den lokale tyske presse i tale.

Ingo’s Plattenkiste måtte både
huse guitarer, trommer og indisk sitar til
instore-jobbet med The Broken Beats.

Ideen med den forlængede weekend har bl.a. været at give rygtet om de danske grupper mulighed for at løbe blandt de lokale musik-interesserede, og netop denne fra-mund-til-mund-strategi synes at have haft den ønskede effekt med stigende interesse for de danske grupper weekenden over – selv på de normalt så ”døde” søndage. Samtidig er andre arrangører både i og uden for området også begyndt at vise deres interesse for den danske musik:

– The Defectors er blevet tilbudt nyt job på spillestedet Schlacthof oven på deres Hamborg-besøg.
– Nephew blev tilbudt turné i Tyskland og Schweiz straks efter deres optræden.
– Og senest er The Broken Beats netop blevet tilbudt medvirken på Nacht der Gix-festivalen i Hamborg næste efterår (det falder i øvrigt fint sammen med gruppens cd-udgivelse i Tyskland til foråret og en række forventede festival-optrædener i det tyske til sommer).

Nephew i fuld gang med instore-jobbet i
Rekord.

– Der er ingen tvivl om, at Skand-all er lykkedes på de fleste planer, siger Kristian Riis, der er projektets bagmand i samarbejde med ROSA – Dansk Rock Samråd: – Alle tre grupper har fået en lille dedikeret fanbase i Hamborg nu, og de har også en klar fordel, når de skal forhandle fremtidige jobs i Tyskland: De har nemlig tre-fem vellykkede koncerter at henvise til. Deres formåen er ikke et postulat – den er dokumenteret, og det gør det hele lidt lettere, siger Kristian Riis, der med henblik på forårets Skand-all-fortsættelse har fået henvendelse fra andre interesserede Hamborg-klubber.

The Defectors – fik tilbud om
ny koncert på Schlachthof.

– Til foråret regner vi med at sende fire-fem grupper af sted til Hamborg efter samme recept som i efteråret, men i løbet af foråret vil vi desuden undersøge muligheden for at udvide konceptet, så andre tyske byer inddrages i Skand-all, fortæller ROSAs leder Gunnar Madsen, der både slår på publikums-kontakt, medie-interesse og interesse fra forskellige dele af den tyske musikbranche som opfyldte kriterier for Skand-alls første kapitel.

12.-15. december sendes Aalborg-orkestret Figurines til Hamborg som det fjerde og sidste i dette efterår med koncerter på Schlachthof, Scandia Bar og Universitetscafeen i Hamborg samt
in-storejobs i pladeforretningerne Rekord samt Ingo’s Plattenkiste.

FOTOS: Jesper Majdall, Kristian Riis, Michael Callesen

Nephew på scenen på Schlachthof –
et job der gav tilbud om turné
i både Tyskland og Schweiz.

Kim Munk og resten af Broken Beats
ved at gøre klar til job på
Scandia Bar