Rolling Stone-ros til The Raveonettes – for anden gang

Rolling Stone-ros til The Raveonettes – for anden gang
Henrik Friis

“Der er kun en ting, der er bedre end at falde pladask for et nyt band ved første lyt – det er at søge efter mere samme sted og så blive overbevist om, at du havde ret fra start. Så jeg kan fortælle jer alle – uden nogen som helst forbehold – at The Raveonettes ikke kun er Danmarks hotte gave til garagerocken. De laver tæt, hæsblæsende pop i topklasse af den slags som hurtigt kan gøre en afhængig – og som kan blive et radio-fænomen”.Den verdenskendte musikjournalist amerikaneren David Fricke så The Raveonettes på SPOT 08 i Århus i maj – nu er han fremme med de store superlativer igen efter showcase-koncert på CBGB’s i New York.

Sådan indleder rockjournalist-kändissen David Fricke sin seneste anmeldelse på Rolling Stone’s hjemmeside efter at have valfartet til en showcase-koncert med The Raveonettes på den legendariske undergrundsklub CBGB’s (hvor bl.a. Talking Heads startede).

Den fyldige anmeldelse er én lang omgang ros til gruppen, som David Fricke første gang stiftede bekendskab med og roste under SPOT 08 Festivalen i Århus i maj, hvor Fricke selv var indbudt som oplægsholder, og hvor The Raveonettes var på fredagsprogrammet. Specielt mener Fricke, at Raveonettes’ vokal-arbejde ligger alen foran den øvrige garage-scene, og han slutter sin anmeldelse af med: “Køb den (cd’en “Whip it on”, udg. af Crunchy Frog, red.) og vær med på beatet. I kan takke mig senere”.

ROSA betalte The Raveonettes rejse og transportomkostninger til den amerikanske showcase.

Klik Frickes anmeldelse for at læse hele David Frickes skamrosning af The Raveonettes