ROSA med i Grøn Koncert

ROSA med i Grøn Koncert
Henrik Friis

ROSA har i samarbejde med Muskelsvindfonden udviklet det nye Grøn Koncert-initiativ ”GRØN SPOT”.

Det bliver en mindre scene i modsatte ende af Grøn Koncerts vanlige store, og en scene hvor Grøn Koncert-publikummet præsenteres for nogle af tidens hotteste nye danske navne, nemlig Superheroes (aktuel med gruppens tredje album), Swan Lee (i fuld gang med international lancering netop nu) og Junior Senior, som netop i disse måneder oplever sit store gennembrud, og bl.a. nød rollen som publikumsfavortitter på den netop afviklede SPOT 08 Festival. Konferenciererne på denne scene bliver DR 2’s Banjos Likørstue – altså Kim, Kenned & co.

Superheroes.

Muskelsvindfonden og ROSA har gennem de senere år nærmet sig et samarbejde, fortæller ROSAs leder Gunnar Madsen:

– Med Grøn Koncert har de et koncept, der både gavner folk med en alvorlig sygdom og som gennem mange år har været et godt udstillingsvindue for rocken.

Junior Senior

– Vi er tilgengæld tæt på den nye musik, som de gerne vil rekruttere og inddrage i deres program. Og vores motiv er netop at skubbe på den nye musik – både ved at udfordre tilskuernes musikunivers, men også ved at give grupperne en udviklende oplevelse, både når det gælder typen af publikum de skal spille over for, men også ved at skulle spille et koncentreret antal jobs på få dage. Derfor denne nye scene.

På Grøn Koncerts store scene er de optrædende i år Big Fat Snake, Tim Christensen, Safri Duo og Simple Minds med DJ Encore i warm-up-rollen og med Jacob Haugaard som konferencier.