ROSA til international branchekonference i Ungarn

Da den ungarske RegiON Music Conference sidste år blev afviklet for første gang i Ungarns hovedstad Budapest, bidrog ROSA – Dansk Rock Samråd ikke kun på oplægsside ved selve konferencen men også med råd og vejledning i det forberedende arbejde, der skulle danne et grundlag for at de nye EU-lande blev inddraget i det musikpolitiske arbejde.

Fra torsdag og tre dage frem løber den anden konference så af stabelen – i udvidet form. Dels med workshops på Hotel Stadion i Budapest mellem de mange delegerede både på medie- og branche-side, hvor emner som international musikudveksling, den musikalske digitale nutid, musikundervisning og talentudvikling samt networking på livesiden mellem klubber, festivaler m.v. tages op. Dels med en showcase-del.

– Den ungarske konference er vigtigt, fordi den er et nyt og vigtigt mødested mellem det vi traditionelt opfatter som de gamle østeuropæiske lande – trods deres indbyrdes meget forskellige kulturer –  og det vesteuropæiske marked, siger ROSAs leder Gunnar Madsen og fortsætter:

–  Det er både godt for de “nye” lande og for os at få netværkssamarbejdet til at fungere, lige som det er vigtigt for os at lære af og være åbne for de store lande og deres store musiske strømninger –  og for de muligheder det giver os. Hvor er vi foran? Hvor er vi bagud? Dén feedback er helt nødvendig i vores samarbejde, samtidig med at vi selvfølgelig ønsker at det skal give os en placering på dette store marked, hvor vi kan afsætte dansk kvalitetsmusik i fremtiden, siger ROSAs leder om konferencen, som foregår med stor støtte fra det ungarske kulturministerium.

Ud over Gunnar Madsen medvirker ROSAs Benelux-koordinator Christian Hald Buhl ved konferencen.