Sangskrivning på havet – med dogmeregler

 

Kl. 20:00 Fire sangskrivere – Kasper Kaae fra Cody,  Laurids Smedegaard og Andreas B. Stæhr fra Before The Show samt Entakts Jonas Willumsen – sidder med veltunede guitarer parvis i  lokale 105 0g 107 oppe på 10 salen ved siden af Crown of Scnadinavis store konference-lokale.  De fire har 9indvilget i at deltage i en sangskriver-workshop på turen, som – om alt går vel – vil kaste et par helt nye sange af sig til præsentation på fredagens hjemtur fra Oslo.

De har delt sig i to hold: Kasper og Laurids skriver på et engelsk nummer – Andreas og Jonas på et dansk. Og de har også givet sig selv lidt dogmer at skrive ud fra. Sangene skal dels omhandle det at være mellem to ting (evt. at rejse fra et sted til et andet) – og det skal også handle om det at ”nå ud til andre mennesker” man ikke kender.

Lidt spændte er de fire: En ting er at skrive sange – et andet er at gøre det på kommendo. Og så med en, man aldrig har skrevet sange med tidligere.  Lidt af en udfordring, men de to holdopstillinger er nu ikke helt tilfældigt sammensat: Begge makkerskaber kender hinanden godt fra musikmiljøet – nu skal det så ”bare” udmønte sig i nogle brugbare melodier. Og når de parvise oplæg så er færdige, er det meningen, at alle fire skal spille numrene sammen, lægge til, klippe en hæl – eller andet, så numrene kan præsenteres som fællesværker, som alle fire har det godt med.

Kl. 22.30 Da vi møder de fire igen i pausen mellem RebekkaMarias og Thee Attacks’ koncerter i Heaven 11 er humøret godt hos de to duo’er. Begge er nået et godt stykke ad vejen og fortæller om melodistykker, omkvæd og broer, som er ved at tegne sig og være på plads.

– Jeg synes egentlig kun at der mangler et andet vers, og en slutning på sangen, fortæller Kasper Kaae om hans ogLaurids’ samarbejde. – Det går egentlig forbløffende godt, og måske er det noget vi kan bygge videre på i fremtiden. Men: Jeg håber da virkelig også , at de to andre kommer med kommentarer og forslag til forbedringer og tilføjelser, når vi senere i aften og i morgen formiddag sætter os sammen for at gøre sangene færdige alle fire.

-Jonas og Andreas synes også godt på vej – de vedtagne dogmer ser de som et plus og godt udgangspunkt, og de regner med  ”at have en god sørgminster sang færdig til fredag”. – Den slags tror jeg vi alle kan lide – det melankolske. Men det bliver altså ikke til et sort hul. Bare rolig. Vi skal bare lige enes endeligt om stemningen, sagde Jonas og Andrea…

– – – Resultatet blev altså præsenteret fredag, hvor stævnen atter var vendt mod det danske…