Saybia og Briskeby til SPOT Festival

Saybia og Briskeby til SPOT Festival
Henrik Friis

Dansk rocks hotteste nye navn Saybia er med ved den ottende udgave af SPOT Festivalen, der foregår i Musikhuset Aarhus 10.-11. maj, og som i år vil få mærkbart øget nordisk fokus ved siden af præsentationen af danske navne, som enten lige er brudt igennem, eller som står på spring til det.

Saybia er den første debuterende danske rock-gruppe, der er strøget direkte ind på 1. pladsen af den danske hitliste, og med et cd-salg som i fredags var på nøjagtig 44.214, har gruppen de første fire uger efter udgivelsen ikke bare indtaget, men også forsvaret førerpositionen på hitlisten. Altså musik der rykker lige nu.

Men det er der også meget andet, der gør i det århusianske i maj: SPOT Festivalen har gennem de senere år ønsket at markere sig som en nordisk festival, og ved SPOT 08 slår det for alvor igennem. Indtil nu har kometerne Briskeby, El Caco og Salvatore (alle Norge), SubUrban Tribe (Finland), The Mopeds, Ida Kristin (begge Sverige) og Teitur (Færøerne) sagt ja til at deltage, og flere navne kommer til i nærmeste fremtid.

Det gælder også den danske del af programmet, hvor der ud over Saybia foreløbig er indgået aftale med Blue Foundation, Puddu Varano, Aida Nadeem, Thau, Under Byen, Portland, The Circus, Wynona, The Broken Beats, Barcode, Jerkstore, The Defectors, U$O/L.O.C., Universal Funk, The Girl on Death Row, Carpark North, Mikael Simpson, Zar, Marcus Winther-John, Polkageist, Bugpowder og The Orchestra.

Cirka 50 koncerter fra fem scener i Musikhuset bliver det til, og som de hidtil signede navne antyder, er der lagt op til en genremæssig meget bred præsentation af dagens nyudklækkede og morgendagens musikalske godbidder..

Læg dertil at SPOT 08 er mere end koncerter: SPOT Festivalen har fortsat som ambition at belyse nye trends, udviklinger, problematikker etc. inden for musikverdenen, og det vil bl.a. ske via panel-debatter, foredrag etc. med medvirken fra både danske og internationale branchefolk.

Billetsalget til SPOT 08 starter 1. marts fra Musikhuset Aarhus’ billetsalg – 89 40 40 40 – eller

SPOT 08