Se videoreportagen fra Rockcruise med Dúné

 

I weekenden 25.-27. september 2009 tog ROSAs udsendte reportere på Rockcruise mellem København og Oslo.

Album- og -turnéaktuelle Dúné spillede fredag og lørdag aften i natklubben Heaven 11 på DFDS færgen Crown of Scandinavia, bl.a. numre fra “Enter Metropolis”.

Disse video-indtryk giver dig en idé om, at et Rockcruise er mere end live rock musik i eksotiske omgivelser: En afslappet weekend til søs i venners lag med god mad og drikke – og en hyggelig tur i Oslos friske fjeldluft. Afgang Kbh. fredag kl. 17, ankomst Oslo næste formiddag kl. 9.30 og ankomst til Kbh. søndag kl. 9.30.

Foto: Michael Ersted

Mattias live på åbent hav. (Foto: M. Ersted)

Klik på pilene for at se dogme-style indslag og interviews – eller klik på fotos for at se en større udgave. Hvis du ikke kan se filmene, mangler du Flash Player på din pc.

Eller se videoerne som en sammen- hængende film på Rockcruise playlist (“Play all videos”).

Af rettighedsmæssige årsager kan vi kun bringe musikklip, der varer max. 30 sek. For mere musik og video, tjek Dúnés hjemmeside og YouTube. God tur!

FREDAG 25. SEPTEMBER 2009
Intro til RockcruiseInden vi påmønstrer, forklarer reporter Wiborg, hvorfor vi tager på Rockcruise med Crown of Scandinavia og Dúné. Afsejling fra KøbenhavnSmuk udsejling i nordhavnen og de forventningsfulde cruisegæster varmer op med en pils på agterdækket. Kahyt – med havudsigt!Musikere – og reportere 🙂 – bor godt under overfarten i et lækkert værelse med eget bad og udsigt til bølgerne. Det kan du også prøve!
Forberedelser i natklubben Inden fredagens Dúné koncert i natklubben Heaven 11 på dæk 9 er der adskillige timers lydprøver – i dagslys. Dúné lydprøve i Heaven 11Selv på en stor båd gynger det lidt og forsanger Mattias gynger med … Cille og Mattias interview fredagTo Dúné-frontfigurer fortæller bl.a. om deres første Rockcruise for to år siden, hvor billetsalget gik knap så godt som til dagens koncert.
Anders fortæller om sit cruiseAnders fra København SV er vild med Dúné og ta´r en hyggelig rockweekend med gutterne. Dúné back to basics … Duné live fredag 25/9-´09 part 1Så er fredagens koncert i gang. Et stramt sæt, mest med nye numre. Lørdag står den på mere chillede, ældre numre. Roar fortæller om sit cruiseRoar Kirkeby fra Skælskør er altid glad for stemningen på færgen. Selv om han har fået nye venner ombord ærgrer han sig over, at han ikke tog kammeraterne med.
LØRDAG 26. SEPTEMBER 2009
Duné live fredag 25/9-´09 part 2Mere live koncert fra Heaven 11 fredag aften. Lyn-sightseeing i OsloEt lille bitte forslag til, hvordan du bruger 4-5 timer i Oslo. Stikord: Havnefront, Operaen, Karl Johan strøget, madmarked, festivaltoilet og et slot! Udsejling Oslo fjordenDet bliver næppe mere malerisk, end når man sejler ind og ud af Oslo fjorden. Det varer 3-4 timer hver vej.
BuffetRestauranterne ombord giver dig ikke en chance for at gå sulten i seng. Der er selvfølgelig også et gedigent dessertbord. Cille og Mattias interview lørdag – 1 

Inden de går på scenen lørdag, fortæller sangerne om en heftig fredagskoncert, trods lydkoks og 35-40 årige publikummer 🙂 God warm-up til den kommende turné.

Cille og Mattias interview lørdag – 2Hvor spiser man brunch og køber fancy jakker i Oslo, en af Europas flotteste hovedstæder? Der er lidt dyrt i forhold til hjemmebanen (Berlin), men så er det heller ikke værre …
Intro til Dúné koncert lørdagCruise afvikler Piet Breinholm, formand for Dansk Rock Samråd, præsenterer bandet, som skal turnere i DK og det øvrige Europa. Dúne live 26/9-´09 part 1Live lørdag aften. Dúne live 26/9-´09 part 2 (2 cams)Live lørdag aften – fra flere vinkler.
Tak for i aften 

Dúné slutter sit Rockcruise af. Publikum tilbragte det meste af tiden heppende foran messing gelænderet omkring scenen.

Søvndrukkent velkommen hjemDet blev sent lørdag, men man må tidligt op for at nyde morgenbuffet. Vi er hjemme og nåede slet ikke skibets pool og spa. Næste gang! CreditsReportere:
Michael Ersted
(video, lyd)
René Wiborg
(interview, snak, lyd)

Alle videoer lagres på YouTube. Hvis du har indvendinger mod klip, hvor du optræder, kontakt Henrik Friis , Dansk Rock Samråd.