Seks danske indslag på USA's væsentligste musikfestival, SXSW i Austin, Texas

Seks danske indslag på USA’s væsentligste musikfestival, SXSW i Austin, Texas
Henrik Friis

Hush – med i fælles dansk-norsk
showcase.

Der bliver markant dansk deltagelse ved South By SouthWest 17.-21. marts i Austin, Texas. Seks danske indslag deltager på festivalen og messen, der regnes for den væsentligste på det nordamerikanske marked, og det er en musikeksport-indsats, der bl.a. kan lade sig gøre via det nye fællesdanske samarbejde Music Export Denmark, som på forskellig vis bakker de optrædende danske navne op.

18. marts åbnes der op for den danske deltagelse med Junior Senior, der får æren af at slutte aftenen af på klubben Stubb’s efter legendariske The B 52’s og de nye stjerner Scissor Sisters har spillet, mens Powersolo og Learning From Las Vegas dagen efter spiller på Agave som del af en seks-dobbelt program-pakke.

Junior Senior – får The B52’s
til at varme op….

Learning From Las Vegas – i Texas

Hush, Randi Laubek og The Defectors spiller 20. marts på The Drink i en fælles dansk-norsk showcase, hvor de norske indslag bliver Thomas Dybdahl, El Caco og Silver. Showcasen arrangeres i fællesskab mellem Music Export Norway og Music Export Denmark, der i øvrigt også har fælles stand på SXSW’s messe-del.

Venue Fonden, Danmarks Radio og ROSA – Dansk Rock Samråd har taget initiativ til Music Export Denmark for at forene kræfterne og optimere mulighederne, når det gælder dansk musikeksport. Samarbejdet har allerede været med til at skabe international opmærksomhed omkring dansk musik ved to lejligheder i år: Dels ved Eurosonic Festivalen i hollandske Groningen, hvor bl.a. Under Byen, Tim Christensen og Baby Woodrose skilte sig ud fra mængden. Dels – som en blandt flere aktive partnere – ved det stort anlagte danske fremstød ved MIDEM i franske Cannes.

Powersolo – klar til Austin.

Defectors – et af seks danske indslag.

Når det gælder SXSW, har forberedelserne allerede været i gang længe. Bl.a. samarbejdes der med det amerikanske pr-bureau Girlie Action, som har gjort reklame for den danske musik over for amerikansk radio og trykt presse, musikbranche m.m. – bl.a. via uddeling af de i alt 1000 kompilerings-cd’er med danske navne, som Music Export Denmark har fået fremstillet.

Music Export Denmark har bl.a. sin styrke ved at forene økonomi, viden og internationalt netværk. Og så er det i øvrigt ikke en lukket klub for DR, Venue Fonden og ROSA. Andre initiativtagere på området er velkomne, lige som man håber, at Kulturministeriet og Kunststrådet vil bakke op omkring og støtte dette arbejde omkring dansk musikeksport.

Næste fremstød i udlandet bliver ved PopKomm-messen og festivalen i Berlin i slutningen af september, men allerede under årets SPOT Festival og Roskilde Festival vil der være diverse aktiviteter for at få øget international fokus på dansk musik.