Seminarprogram – med fokus på rockmyten

SPOT Festivalen er musik – på mange planer. Dels er der over 100 koncerter at plukke af fra de ni scener i det centrale Århus 2.-3. juni. Dels tilbydes der også anden inspiration for det musikinteresserede publikum, nemlig et omfangsrigt seminar-program, der i år tager fat i en gammel traver inden for rock- og populærmusikken, nemlig rockens historier og myter. Belyst fra mange vinkler.

Tag f.eks. musikanmeldelsen, som har holdt rocken (og myterne) i hånden fra dens spæde fødsel. Hvor er den på vej hen – er den ved at miste sin betydning, eller muterer den til noget nyt? Det vil folk som Ryan Schreiber fra det toneangivende internet-site Pitchforkmedia og anmelder-legenden David Fricke fra Rolling Stone Magazine m.fl. give deres bud på.

Sheila Whiteley – ser på rockmyten og dens selviscenesættelse.

Den amerikanske skribent, A&R-boss m.m. Sat Bisla giver gode råd til, hvordan man forfølger ”Drømmen om Amerika” – at slå igennem ”over there”.  Den engelske professor Sheila Whiteley tager med afsæt i såvel levende som døde fat på rockmyten og dens selviscenesættelse som succesparameter. Og hendes landsmand, den garvede branche-kändis Carl Leighton-Pope fortæller – med afsæt i historier fra sin lange karriere med folk som Bryan Adams og Patti Smith – om den aktuelle internationale live-scene.

Erik Fosnes Hansen – på tur i fortællekunstens
univers.

Rockmyten baserer sig i høj grad på historie-fortælling, og netop historieforællingen bliver sat i fokus af henholdsvis den norske forfatter Erik Fosnes Hansen, den danske fotograf Søren Solkær Starbird samt et komponistpanel under ledelse af amerikanske Neill C. Furio. Fosnes tager os med på en anderledes rejse gennem fortællekunstens univers, Starbird og gæster tager os med ind i fotografiets skildring af myterne, og med  Furio & co. drager vi  tilbage til  protestsangens sagnomspundne fortid – og retur.

Derudover vil den tyske musikfuturist Gerd Leonhard opdatere og måske ligefrem provokere de nysgerrige omkring fremtidens digitale musikudbud, problemstillinger og potentiale.

Den digitale fremtid stiller eksempelvis store krav til de ophavsretslige interessers forvaltningssystemer, hvilket bliver diskuteret af et musikfagligt panel bestående af  KODAs  Martin Gormsen, dr.jur. Thomas Riis og freelancejournalist Henrik Moltke under ledelse af  DR-TVs Tine Gøtzsche.

DR Generaldirektør Kennerth Plummer –
diskuterer formidling af dansk musik.

Og endelig stiller SPOT skarpt på debatten om, hvorvidt et nyt medieforlig kan bidrage til en forbedret formidling af dansk musik –  det sker ved hjælp af et panel bestående af DRs generaldirektør Kenneth Plummer, politikerne Ellen Trane Nørby og Mogens Jensen, komponisten Arne Würgler, Radio- og TV-Nævnets formand Christian Scherfig samt Knud Vilby fra det nye Public Service Råd.

– – –
Panelerne foregår i henholdsvis SAS Radisson Hotel og Århus Kunstbygning. Se det endelige seminar-program, præsentation af de deltagende panelister samt tidsskema i menuen t.v.