Skand-all: Rockfremstød i de røde lygters skær

Skand-all: Rockfremstød i de røde lygters skær
Henrik Friis

Fire danske grupper indtager Hamburgs Reeperbahn i dette efterår for at ase og slide sig til opmærksomhed – ikke uden inspiration fra The Beatles.

Torsdag 19. september og fire dage frem slog den århusianske garagerock-gruppe The Defectors lejr i Hamborg. Stedet var Reeperbahns “red light district” i St. Pauli-området – akkurat samme kvarter som The Beatles for godt 40 år siden sled sig til succes i med utallige koncerter, og det er da heller ikke uden en hvis skelen til The Fab Fours metoder, at dette initiativ er blevet søsat.

Under fællestitlen Skand-all er Nephew den anden ud af foreløbig fire danske grupper, der sendes på forlænget weekend-ophold i Hamburg. Grupperne er sikret mindst tre koncerter under opholdet og skal så i øvrigt spille in-store koncerter i pladeforretningen Rekord, møde musikpressen – og skal desuden selv ud i byen og skabe sig konkakter med henblik på fremtiden.

Figurines – tager til Hamburg i december.

Med Skand-all er forskellen fra det “normale” éndags-job, at rygtet om gruppen kan løbe videre så tilskuerne den første aften kan nå at fortælle det til venner m.m. Toget vil med andre ord ikke være kørt, når fortællinger om de gode danske band begynder at simre. Der vil være flere jobs at tage af.

Ideen til Skand-all er udviklet af Kristian Riis og ROSA – Dansk Rock Samråd. Kristian Riis (manager for og guitarist i Nephew) har gennem det seneste halve år boet i St. Pauli-kvarteret, hvor han arbejdede på spillestedet Schlachthof, for at få et indblik i såvel Hamburgs som den tyske musikscene. Under det ophold kom Kristian Riis i kontakt med klubben Scandia Bar, som spurgte om Riis ikke kunne få nogle danske grupper til at komme, og så var kimen til projektet lagt.

Scandia Bar bliver den musikalske base for Scand-all, selv om Kristian Riis også arbejder på at få det større spillested Schlachthof til at lave en optræden med hvert band. Med adresse på Gerhardsstrasse ligger Scandia Bar midt i Reeperbahn-området, hvor musikklubber og sex-industrien 40 år efter Beatles stadig lever dør om dør. Og selv om kvarteret også byder på gader, hvor kvinder er forment adgang og hvor mænd med puritansk sindelag skal holde sig laaangt væk, ér området ifølge Kristian Riis samtidig det sted, hvor hamburgenserne drager til, når de skal feste og opleve musik.

Nephew – på oktoberbesøg på Reeperbahn.

– Ingen tror selvfølgelig at en enkelt forlænget weekend skaber et gennembrud – målet er snarere at grupperne får et brohovede til det tyske marked, som de selv kan videreudvikle. Bliver det her initiativ en succes, fortsætter vi efter jul. Måske også med bands fra det øvrige norden, fortæller Kristian Riis.

Efter Nephew har været i Hamburg med deres “Scandie-rock”, drager The Broken Beats’ myriade-cirkus til Hamburg i slutningen af november og Figurines trodser juleriet og tager til Reeperbahn med “american indierock” i midten af december.

Se den detaljerede – og forløbige – plan nedenfor:

Skand-all programmet :

Defectors – første gruppe i
Skand-all initiativet.

The Defectors


Torsdag 19. september: Scandia Bar (koncert)
Fredag 20. september: Schlachthof (koncert)
Lørdag 21. september: Promotion, presse m.m. – instore-koncert i pladeforretningen Rekord.
Søndag 22. september: Scandia Bar (koncert).

Nephew
Torsdag 17. oktober: Schlachthof (Koncert – support til tysk band)
Fredag 18. oktober: extra koncert Faust, Hannover (koncert)
Lørdag 19. oktober: Promotion, presse m.m. – instore-koncert i pladeforretningen Rekord.
Søndag 20. oktober Scandia Bar.

The Broken Beats
Torsdag 14. november: Scandia Bar (koncert)
Fredag 15. november: TBA
Lørdag 16. november: Promotion, presse m.m. – instore-koncert i pladeforretningen Rekord.
Lørdag 16. november: Schlachthof (koncert)
Søndag 17. november: Scandia Bar (koncert).
* Desuden arbejdes der på endnu et job.

Figurines
Torsdag 12. december: Scandia Bar (koncert)
Fredag 13. december: Scandia Bar (koncert)
Lørdag 14. december: Promotion, presse m.m. – instore-koncert i pladeforretningen Rekord.
Søndag 15. december: Scandia Bar (koncert).
* Desuden arbejdes der på endnu et job.