Smørrebröd går til filmen!

Smørrebröd går til filmen  – og er på det store lærred, side og side med Franz Ferdinand, The Fall og Slagsmålsklubben.

Måske er det lige at tage munden for fuld med højtbelagte håndmadder, men det er ikke meget galt. Klubb Smørrebröd samarbejder med den svenske filmfestival ’Music Doc Festival’, der for tiden huserer i de større skånske byer, Lund, Hässleholm, Landskrona og Malmö.

Klubb Smørrebröds insisterende klubarrangementer med danske live bands på spillestedet Debaser, har kastet inspiration af sig til andre dele af de pulserende kulturliv i Malmö. Det betyder, at den ambitiøse ’Music Doc Festival’ slutter en imponerende festival af med at vise den danske dokumentarfilm ’Dreams Through Wind’ omkring bandet Lampshades heroiske indsats på Europaturné. Yderligere kommer dansk/svenske Lampshade og spiller i forbindelse med visningen af filmen.

Rammerne omkring filmen og koncerten, kunne ikke være mere oplagte, romantiske og rigtige. I et af Skåne’s ældste teatre, Victoria Teatern midt i Malmö, bliver der søndag 24. februar serveret Indie-brunch fra kl. 11.00, før den første film omkring Franz Ferdinand ruller over den store hvide bagvæg i old fashion teater-style. Herefter følger film på film, om artister, deres musik og deres kultur, for så at blænde op for ’Dreams Through Wind’. Iøvrigt efterfulgt af  Lampshades eneste koncert i dette forår.

Instruktøren til ’Dreams Through Wind’ er René Odgaard, der for et par år siden fulgte Lampshade tæt. Det lille orkester får igennem hårdt arbejde pludselig vind i sejlene og befinder sig med ét på jagt efter deres store drømme. Det bringer dem vidt omkring i Europa, hvor venskab, relationer og indspilninger til deres næste album skal plejes, side om side med alle koncerterne, rejserne og kontakter. Et sandfærdigt billede i hvordan et talent- og håbefuldt orkester med rødder i Danmark, forsøger at indtage Europa og finde deres plads på den store musikhylde.

Også i Schweiz
De svenske arrangører har valgt filmen blandt flere indsendte danske forslag – desuden er “Dreams Through The Wind” også på programmet når KinoK i St.Gallen i Schweitz onsdag 28. februar afvikler festivalaften med en række nordiske film, men det er jo en helt anden snak.
24. februar 2008. ’Dreams Through Wind’ samt Lampshade koncert kl. 19.00
Victoria, S. Forstadsgatan 18, 21143 Malmö.