Solo-debut for Tim Christensen – i London

Tim Christensen
varmer op…

Der var flot respons da Kick The Kangaroo, Marcus Winther-John og Tim Christensen gav showcase-koncerter i London, samtidig med et efteruddannelses-forløb i ROSA-regi.
Det blev både til koncerter på den nye klub Henry’s, men ikke mindst på den notorisk sauna-dampende, mørke A&R-favoritadresse: Kashmir Klub.

Stille, afdæmpet og følsom.
Og kun med et fintfølt melodisk spil på den akustiske guitar som akkompagnement til den lyse melankolske stemme.

Englænderne var de første til at opleve Tim Christensen på dén måde – altså i en vaskeægte soloafdeling – da han i midten af november gav to mini-koncerter/showcases i London på henholdsvis klubben Henry´s og den legendariske Kashmir Klub på plakat med landsmændene Marcus Winther-John og Fredericia-gruppen Kick The Kangaroo. Og så en flok engelske navne.

Tim Christensen
– for første gang helt
alene på scen

Men der er meget, der tyder på, at det ikke bliver sidste gang, man kommer til at opleve Tim Christensen på den måde – heller ikke ei England. Hverken når man tager publikums-respons eller Tim Christensens egen velbefindende i situationen i betragtning. For han så ud til at have det fint i den nye rolle, hvilket han da også¨bekræftede lige efter solo-debut’en:

– Jo, det vil jeg gerne gøre – sideløbende med at spille med band. Jeg har puslet med tanken gennem et længere stykke tid, for flere af sangene fra min seneste plade egner sig til det: ”Stronger”, ”Love is a Matter of” og ”Kings Garden” f.eks. – og så ”I’ll Let You Know”, som er et par år gammel. I forvejen ér det sange, som alle er blevet til på akustisik guitar. Så derfor har solo-tanken ikke været så fjern endda, fortalte Tim Christensen.

Til gengæld var det et tilfælde, at det blev lige nu. Egentlig skulle Tim Christensen kun have akkompagneret Marcus Winther-John i dennes mini-afdeling, men hvorfor ikke tage chancen, når man nu alligevel var afsted…?

Det er en af ROSA’s samarbejdspartnere i det engelske – Christian Ulf-Hansen fra BMI, der sætter danskernes koncerter op i London. Og både på Henry’s (ny klub i gammel Hotel-restaurant i Bayswater, der nu prøver kræfter med musikken) og legendariske, mørke svedigt fortættede The Kashmir Klub (tæt ved Sherlock Holmes’ Baker Street og kun med plads til ca. 150 – til gengæld stedet A&R’s hænger ud og kan lokkes til) var publikums-reaktionen meget positiv.

Ikke kun hos de danske tilskuere, der som altid lokkes til og giver højlydt support, når de kan opleve landsmænd i metropolen, og som ligefrem ”stjal” mellemspillet fra hovedpersonen og nynnede af fuld hals i ”Love is a Matter of”. Selv om nogle af englænderne bibeholdt ”the stiff upper lip”, blev en del af dem skam også spottet med en vippende fod…

Marcus Winther-John på
Kashmir i gang med
“Down Under

Det gjorde de også til Marcus Winther-Johns sæt, hvor Tim Christensen altså ”sad ind”. Den tidligere frontfigur i Inside The Whale, står efter hvalernes opløsning uden pladekontrakt for første gang i otte år, og arbejder nu på at få en solo-plade ud.

– Jeg gør mig ingen illusioner om det engelske marked. Jeg har før spillet på en mindre klub herovre (1996, red.) og ved, at man intet får forærende. Man står nærmest skræmmende alene i London i forhold til derhjemme, hvor man altid kan spørge de ”rigtige mennesker”. Men det er en god måde, at få testet sig selv og få prøvet numrene af på, sagde Marcus Winther-John, der bl.a. benyttede lejligheden til at spille ”Down Under”, som er den engelske udgave af det gamle hval-hit ”Hvor er tiden der ta’r os”:

– Den startede egentlig som en engelsk sang i sin tid, så nu kan man sige, at den er tilbage ved udgangspunktet, forklarede Marcus Winther-John, der fik fortjent hyldest for den ”gamle” udgave men også for poppede og meget melodiske ”Hign On You” med den superhøje stemmeføring i omkvædet.

Michael Lund og Søren
Andersen i svedig
nærkontakt

Mens Tim Christensen og Marcus Winther-John stod for singersongwriter-lignende sæt, var og blev Kick The Kangaroo det rockede islæt begge aftener. Som den dejligt uimponerede flok (selverklærede) drengerøve gruppen er – og med et smittende stærkt sammenhold – lod de sig ikke mærke med nogen som helst nerver, men leverede begge aftener varen i et kort hektisk sæt.

Med ”Bye Bye Juliet” kom folk endog ud på dansegulvet. Et hitpotentielt nummer – uanset om ørerne, der lyttede var danske eller engelske. Og uanset om den engelske del af publikum var i fåtal, da gruppen endelig og med forsinkelse kunne entre scenen ved koncerten på The Kashmir Klub. Chancen SKAL spilles helt ud. Og det blev den. Man ved jo aldrig, om der er en A&R eller to blandt de tilbageblevne.

Kick The Kangaroo
i uimponeret stil
på Kashmir-publ

Om showcases som disse umiddelbart er en succes er svært at sige, på et marked som i forvejen er propfodret med navne, der alle har samme mål. Men kodeordet for hvilket som helst navn, der forsøger sig i det engelske er og bliver: Bliv ved og ved og ved og ved. Lad være med at spilde englændernes og din egen tid, hvis du ikke har tænkt dig at følge op..

Det ved både Tim, Marcus og de fem kænguruer..

Foto: Lars Knudsen og Henrik Friis