SØREN KROGH THOMPSON

soren@playgroundmusic.com

Søren er født i 1968 i Herning, hvor den første del af barneårene blev brugt, inden familien flyttede til Århus. Her afsluttede Søren sin skolegang, og tjekkede siden ind på Handelshøjskolen i 1987 hvor han i 1991 blev udklækket som civiløkonom.

Se det har jo ikke meget med tonernes verden at gøre. Men Søren elsker musik, og i drengeårene gik med fascination af Sweet, Slade m.v. som der blev lyttet til via de to storebrødre. Problemet var imidlertid – med hans egne ord – at han ”er umusikalsk som bare … ” og kan ikke spille et eneste instrument. Ja, det vil sige: han har været dj i mange år, og specielt i midten af 90’erne var han aktiv – også som producer – selv om han i dag er MEGET glad for, at ingen af hans produktioner endte med udgivelse.

Men bortset fra dj-indslaget var der rent jobmæssigt ikke meget, der tydede på en karriere inden for musikkens verden: Søren flyttede til Aalborg i 1994 og blev ungdomskommunikator ved Advice Medie & Marketing, med bl.a. ansvar for Tjeck Magazine og Blender Magazine, men lyst til luftforandring og et interessant stillingsopslag gav ham i 2000 job som product manager for Walt Disney Records, som dengang hørte under Edel Records.

Og da Edel i 2003 blev et label under Playground, var vejen til hans nuværende arbejdsplads banet, med arbejde for navne som ”Drengene fra Angora” – og med en masse budgetter.

Den administrative og politiske del af musikverdenen interesserede ham mere og mere, og for fire år siden blev Søren opfordret til at gå ind i IFPI’s bestyrelse, hvilket igen har ført til posten som bestyrelsesformand for MXD, medlemskab af ROSAs bestyrelse – ud over bestyrelsesopgaverne i DUP – Danske Uafhængige Pladeselskaber og Kopifon.

Søren mener det er vigtigt at engagere sig politisk i musikkens verden for at forbedre dens vilkår. Det fortjener den, mener han

– I det hele taget er der intet som musik, der på fire minutter kan få en til at græde, le, være eftertænksom. De fleste bruger det som reference, par husker tilbage på sange som ”vores nummer” – på den måde er musikken enestående, siger han.

Men det koster også at være involveret – især når man også lige er blevet far for første gang. Så en gang om året trækker Søren stikket, slukker mobiltelefonen, finder sin gamle indre ”han” frem og går på vandretur i Norge…