Spleen United hjemme ovenpå fin Skand-All tur

Spleen United hjemme ovenpå fin Skand-All tur
Erik Barkman Petersen og Lisa Marxen

Köln-koncerten med britiske Clinic måtte aflyses på grund af sygdom i det engelske, men ellers gik århusianske Spleen Uniteds netop overståede Skand-All turné over stok og sten. På tre dage spillede bandet lige så mange koncerter – en spraglet buket blev det til.

I Hamburg stod den først på branchefest under åben himmel, hvor Spleen United som eneste band underholdte 400 vigtige mennesker i jakkesæt – herunder også koncert-bookere og pladeselskabsfolk. Dernæst på intim klub-stemning på det tidligere bordel Kurhotel i Reeperbahn, hvor skaren var mådelig men stemningen stor.

Jamsession på eks-bordellet
Kurhotel

Berlin blev nået med en times forsinkelse – efter en del ventetid på vejene. Her skulle Spleen United spille på klubben Rote Salon som support for engelsk-amerikanske Boyracer, der i øvrigt var endnu mere forsinkede. Trods forsinkelserne gik også den koncert godt, med et par hundrede publikummer foran scenen og et velspillende Spleen United på den.

Samlet set tre begivenhedsrige dage med tre vidt forskellige koncerter. Alle med deltagelse af branchefolk – der bliver noget arbejde med at følge op og sende demoer nu – og i al deres mangfoldighed en oplevelse at bygge videre på for den unge Århus-kvintet.

Turen – tid og sted

01.09.04 Hoffest vom Neuen Pferdemarkt 23, Hamburg
02.09.04 Kurhotel, Hamburg
03.09.04 Roter Salon, Berlin