Spændende musikalske sammensætninger til Udenfor Sæsonen

For ottende gang afvikles arrangementet Udenfor Sæsonen under Bornholms Kulturuge. Igen i år er det Steffen Brandt, der er ankermand på projektet, som præsenterer så forskellige navne som blandt andre Povl Dissing og mezzosopranen Andrea Pellegrini.

Musikhuzet Bornholm afvikler til september for ottende gang arrangementet Udenfor Sæsonen. En række af tre koncerter, hvor forskellige musikere får mulighed for at spille sammen og lave nye fortolkninger af deres musik. Arrangementet finder sted på tre forskellige koncertsteder fra 16.  – 18. september under Bornholms Kulturuge. I år er det Kulturhuset FREM i Svaneke, Strandhotellet i Sandvig og Musikhuzet Bornholm i Rønne, der ligger lokaler til de tre koncerter.

Det er endnu engang lykkedes for tovholder Steffen Brandt at samle en spændende række af meget forskellige danske kunstnere, som skal samarbejde i løbet af de tre dage. Det drejer sig om den danske veteran Povl Dissing, den kongelige mezzosopran Andrea Pellegrini, banjo- og bouzoukispilleren Jonas Fromseier Mortensen, det danske stjernefrø Nanna Øland Frabricius, der er kendt under navet Oh Land samt selvfølgelig Steffen Brandt.

Oh Land.
Foto:
Amanda Elisabeth Olesen.

De medvirkende kunstnere bliver på scenen suppleret af pianist Christoffer Møller, bassist Jeppe Skovbakke, trommeslager Jeppe Gram og multiinstrumentalist Gustaf Ljunggren.

Arrangementet har, udover at give mulighed for nye og spændende konstellationer i det danske musikliv, også en stor betydning for det bornholmske kulturliv.

– Udenfor Sæsonen er blevet hovedprojektet i Bornholms Kulturuge, siger kunstnerisk leder for Musikhuzet Bornholm Peer Kofoed Andersen og fortsætter: – bornholmerne har taget det til sig, og der er de foregående år blevet solgt mange billetter.

Men det er ikke den eneste betydning Udenfor Sæsonen har haft for Bornholm.

– Der er mange musikere, der har fået øjnene op for Bornholm og ringer og spørger, om de må være med til arrangementet. Førhen var det tit svært at få musikere til, men med Udenfor Sæsonen er det blevet nemmere, forklarer Peer Kofoed Andersen

Desuden er der mange af de konstellationer, der er blevet skabt til Udenfor Sæsonen, der til tider stadig kan ses optræde sammen.

Udenfor Sæsonen 2009
Onsdag den 16. september kl. 20.00
Kulturhuset FREM, Svaneke

Torsdag den 17. september kl. 20.00
Strandhotellet, Sandvig

Fredag den 18. september kl. 20.00
Gallakoncert. Musikhuzet Bornholm, Rønne

Udenfor Sæsonen støttes af Bornholm Kulturuge, Bornholms Regionskommunes Musikudvalg, DJBFA samt ROSA – Dansk Rock Samråd.