SPOT Festival: Fokus på musikkens nutid – og fremtid

SPOT Festival: Fokus på musikkens nutid – og fremtid
For enhver med interesse i nutidens musikalske trends og morgendagens navne er SPOT FESTIVALEN et must.SPOT FESTIVALEN har gennem årene – via dens stædige og fortsatte fokuseren på ny dansk og nordisk musik – fået opbygget ry og rygte af at være den væsentligste begivenhed af sin art herhjemme. Det gælder både for det musiknysgerrige publikum, men i høj grad også for musikbranchen, der samtidig bruger SPOT FESTIVALEN som tilbagevendende træfpunkt.SPOT FESTIVALEN handler først og fremmest om musik. Over to festivaldage og fra fem-seks scener præsenteres omkring 50 musikalske indslag, der kommer rundt i alle den rytmiske musiks afkroge. Rock, pop, electronica, jazz, folk, verdensmusik etc.

Alt sammen udført af nordiske solister/bands, som enten lige er brudt igennem til de etableredes rækker, ellers som tilhører det potentielle vækstlag af upcoming-navne, som kommer til at præge og forme den musikscene, vi alle glæder os til at vågne op til i morgen. Kort fortalt: Musik der vil frem.

Men SPOT FESTIVALEN er mere end sceniske ajourføringer og fremtidsbud på musikalske trends og retninger.Uden for scenelysene er der debatter, paneldiskussioner, workshops m.m. hvor nordiske såvel som internationale fagfolk og eksperter er med til at kaste nyt lys over musikkens muligheder og vækstbetingelser og søger at afstikke nye veje – både for selve musikken og for de rammer og former den præsenteres i.I den tid festivalen har eksisteret, har SPOT altid søgt samarbejdspartnere – organisationer, spillesteder, festivals m.m. – til videreudvikling af festivalen, dens musikalske udtryk og dens ramme. Og sådan er det stadig. Netop derfor er SPOT FESTIVALEN også et tilbagevendende mødested for den kreative del af musikbranchen og for medierne. SPOT FESTIVALEN er stedet hvor ideerne til fremtiden udstikkes.

SPOT 08 foregik i og omkring Musikhuset Aarhus 10.-11. maj 2002 og var arrangeret i samarbejde mellem ROSA og spillestedet VoxHall – SPOT 09 er planlagt til at finde sted i Århus i foråret 2003.