SPOT-koncert fører til forlags-kontrakt

SPOT-koncert fører til forlags-kontrakt
Erik Barkman Petersen

Da BMG Publishings Tom Campion første gang så den randrusianske country pop-duo Hush spille på årets SPOT Festival, var han helt solgt. Resultatet kan Hush glæde sig over på lørdag: En underskrevet, verdensomspændende publishing-kontrakt med forlagets engelske afdeling. Kontrakten bringer duoen i prominent selskab, for BMG Publishing har i forvejen navne som Coldplay og Keane i stald.

I den senere tid har Hush flirtet med en række britisk musikforlag. Men ifølge guitarist Michael Hartmann var det BMG Publishings dedikation, der i sidste ende gjorde udslaget:
– Vi fik måske nok tilbudt flere penge andre steder, men de brændte mest for det og virkede mere opsøgende. BMG signer kun 4-5 navne om året, og dem arbejder de virkelig for. Vi håber og tror, at de vil gøre det samme for os.

Mens musikforlagene lever en noget tilbagetrukket tilværelse i Danmark, har de meget magt i England og USA, hvor det er langt nemmere at få ørenlyd hos pladeselskaberne med et forlag i ryggen. Og BMG Publishing har faktisk allerede formået at vække pladeselskabernes interesse, fortæller Hartmann: Ved lørdagens koncert på Vega forventer Hush at se repræsentanter fra en række udenlandske labels blandt publikum.