Steppeulv til ROSA

Steppeulv til ROSA
Tekst: Henrik Friis. Fotos venligst udlånt af Kubi Booking

Steppeulv-glæde blandt
ROSA-medarbejderne.

ROSA – Dansk Rock Samråd fik den nyindstiftede ”Pioner Pris”, da dagbladenes forening af danske musikkritikere (FDM) fredag afviklede deres Steppeulv-prisfest i københavnske Vega.

Det var anden gang Steppeulv-statuetterne blev uddelt, men første gang Pioner-prisen var med, og den gives til et/en ”band/solist, en organisation, en forening eller en person, der gennem en årrække har ydet en særlig indsats for den rytmiske musik”.

ROSAs leder Gunnar Madsen fik overrakt statuetten af Berlingske Tidendes musikskribent Thomas Søie Hansen, som bl.a. udtrykte FDMs begrundelse på denne måde: ”ROSA støtter på fremragende og vedholdende vis udviklingen og udbredelsen af dansk rockmusik i Danmark og udlandet. Også med tanke på SPOT Festivalen er det et arbejde, FDM med stor glæde vil sige tak for”.

ROSAs leder Gunnar Madsen kvitterer for Steppeulv-statuette, -champagne og -lovord med stor glæde over prisen:

– Det er altid godt for seriøse mennesker at få anerkendelse, og prisen gør det nemmere for os at slutte op omkring de mange kreative bands og enkeltpersoner, der er i Danmark. Vi er glade for, at det er de uafhængige musikkritikere, der har vurderet vores seriøsitet og vores arbejde set over en årrække. Sådan ser vi også selv på musiklivets potentiale.

De 12 statuetter gik til:

Årets Musiker: Tomas Ortved
Årets Livenavn: Love Shop
Årets Producer: Thomas Troelsen (* ny Steppeulv-pris)
Årets Vokalist: Jokeren
Årets Tekstforfatter: Jens Unmack
Årets Idé: Copenhagen Screaming
Årets Håb: Tiger Tunes
Årets Hit: ”Havnen” – Jokeren
Årets Komponist: Tina Dickow
Årets Orkester: Mew
Årets Album: ”Frengers” – Mew
Pioner Prisen 2004: ROSA – Dansk Rock Samråd (* ny Steppeulv-pris)

Læs Århus Stiftstidendes artikel fra søndag 1. februar om Steppeulv-prisfesten Århus Stiftstidendes artikel om Steppeulv-festen.