Strøm, Midweek Breaks og Kødboderne 18 indfanger Afrika – og Finland!

.

To lande, der almindeligvis ikke nævnes i samme sætning. Men på KB18 står aftenen i hiphoppens tegn, når pigerappere fra Elfenbenskysten møder blege skandinaver til fælles bas-begejstring over vestafrikanske rytmer iblandet rock, pop og anden verdensmusik.
– – –

Aftenen starter med dokumentarfilmen ”Fangafrika”, der giver indblik i hiphoppens stigende betydning for unge afrikanere, der kæmper for ytringsfrihed, ligeværd og gensidig respekt. Musikken er talerøret, rappen udtryksformen. I filmen fortæller de to kvindelige rappere fra Elfenbenskysten Nash og Priss’K blandt andet, hvordan de har fået succes trods fordomme og forældede kønsrollemønstre.

Priss’K  – en succes trods
fordomme og forældede
kønsrollemønstre.

Netop Nash og Priss’K giver koncert efter filmen, der i øvrigt kommer vidt omkring: Rap fra Mali, Benin og Cameroun samt senegalesisk hiphop og dancehall.

– Vores hensigt har været at vise en ny og anden side af Afrika end dén, vi alle kender alt for godt gennem medierne. Filmen viser talentfulde afrikanske rappere, der bruger musikken som kanal for deres håb, vrede og kærlighed. Det er jo dét hiphop kan. Men hiphop handler også om uafhængighed og demokrati. Derfor er det ikke mærkeligt, at vi nu ser en kæmpe bølge af afrikanske unge rappere storme frem, siger medproducer og instruktør af filmen, Renaud Lioult, da jeg møder ham i Kødbyen.

Fangafrika er et ord der dækker over en særlig afrikansk energi i lokalsproget dioula, der blandt andet tales i Burkina Faso og på Elfenbenskysten. Og energi er der nok af, da Nash og Priss’K går på i lokalet ved siden af. Hårdtslående fransk-engelsk rap, med Top Billin fra Finland, Peter Plus og Flødeklinikken MCs ved det elektroniske ror i baggrunden. Foran scenen er et talstærkt publikum – onsdag aften taget i betragtning – mere end klar til at ryste numser og give gas til den lyse morgen.

Nash og Priss’K spiller på Musikcafeen i Århus 14. august og til Vollsmose Blomsterfestival i Odense 15. august.

 

 

Co-Producer og instruktør af
‘Fangafrika’ Renaud Lioult.

Onsdag aften på KB18