Mke Sheridan og hans Cristal Beschet-instrument....

Strøm-eksperiment med højt til loftet

– Helt frem til de sidste prøver inden koncerten blev jeg ved med at tænke, at ”nu kommer der nok nogle tanker fra Mike omkring hvordan vi skal starte, og hvordan det hele skal slutte.” Men det kom aldrig. Alt har været improviseret. Alt. Ingen aftaler – overhovedet.

Ordene stammer fra en meget tilfreds percussionist Marilyn Mazur, og blev givet midt mellem lykønskningskram fra både medmusikanter, familie og venner lige efter torsdag aftens The Red Roof-koncert i DGI Byen, hvor den elektroniske musik via Mike Sheridan havde inviteret jazzen til musikalsk stævnemøde på den store udendørsscene med et line-up som ud over  Sheridan, bød på percussionisten Marilyn Mazur, den norske elektroniske musiker Jan Bang samt de danske pianister August Rosenbaum og  Søren Kjærgaard.

Copenhagen Skyline anes bag pavillonerne på ved The Red Roof ConcertEt stort nysgerrigt publikum var mødt frem og omringede de fem pavillon-telte placeret på midten  af det store tartanbeklædte udendørsområde – til det programmet kaldte  en improviatorisk viderefortolknng af Mike Sheridans andet album ”ved første øjekast”.

Total-improviseret
Men var det meget svært for undertegnede og andre fremmødte at genkende ret meget  af den musik, var der heller ikke noget at sige til det. De store elektroniske klangflader, de  ekspressive piano-improvisationer og den variede percussion – lige fra fine, syngende klokker til medrivende tribal-sammenkald –  var skabt på stedet. Total-improviseret.

Søgende. Legende.  Åbent. Men ikke mere ”anderledes” end at folk blev hængende – også selv om et par smådråber ra de truende skyer til tider understregede, at der nok var ”højt til loftet” på denne lune sensommeraften, men….

Mike Sheridan - hans computer ligner nærmest et gammelt telefon-omstillingsborgOplægget droppet
– Det var heller ikke en viderefortolkning. Den plan blev hurtigt droppet, fortalte en stolt og berørt Mike Sheridan bagefter. – Det her møde med de andre musikere har været så stor en oplevelse. I starten af vores forløb sammen talte vi bare en masse sammen. Om os selv – om vores musik. Det var utroligt givende og spændende – for vi er meget forskellige mennesker.  Og til selve koncerten valgte vi så at improvisere ud fra de indtryk, vi har fået af hinanden som mennesker, fortalte Sheridan.

Mike Sheridan selv fortæller, at han er på et stade i sin karriere, hvor han har brug for at slippe kontrollen – at være musiker på en anden måde end starten af karrieren. Derfor har en improvisationskoncert som denne været meget givende:

Specielt instrument
– Lav noget. Rør noget. Giv noget. Byg noget sammen, Skab et rum for musikken – og invitér folk in den for i det, fortæller han om musikernes indstilling – og skabte selv flotte øjeblikke undervejs på hans helt specielle instrument, Cristal Beschet (der findes efter sigende kun 10 af slagsen i verden, red.), som reagerer med store klange når Sheridan fører sine hænder – som han hele tiden væder – han over instrumentet. Væden fra hænderne får instrumentet til at give vibrationer, som igen forstærkes og viderebehandles. Meget specielt – som aftenen i øvrigt. Men fællesnævneren er, ifølge Sheridan, at alle er indstillet på at føre dette jazz/elektroniske samarbejde videre.

Marilyn Mazur - kan anes under hendes sædvanlige arsenal af percussion...Som Marilyn Mazur sagde: – Egentlig har jeg får mange år siden lagt det elektroniske bag mig, efter at have arbejdet med samples m.v. Jeg ville hellere fokusere på det analoge og organiske. Men for et år siden begyndte jeg alligevel at samarbejde med den elektroniske musiker Jan Bang, og det har været et kæmpe kick for mig.

– Og jeg kendte jo til Mike i forvejen fra YouTube m.v., så jeg syntes det var spædende, da han henvendte sig. Og så elsker jeg hans indgang til musik. Hans åbenhed. Ud over at det har givet mig mulighed for at samarbejde med en elektronisk musiker på alder med min egen søn. Du ved –  ens egen søn får man ikke lov til at arbejde sammen med, men nu har jeg haft muligheden med Mike. Og det vil jeg gerne fortsætte, smilte hun.

 

– Resultatet? Et spændende eksperiment. Det er noget særligt at spille uden forhåndsaftaler – og at høre og opleve at vores universer kan spille sammen.