Frederik Birket-Smith - her som dj forud for The Red Roof koncerrt - har taget JA-trøjen på og er meget glad for Strøms forste del.

Strøm: Mange positive overraskelser

Strøm-leder Frederik Birket-Smith gør halvvejsstatus for 2012-festivalen

Halvvejs gennem 2012-udgaven af den elektroniske festival Strøm er det en meget glad og tilfreds festival-leder Frederik Birket-Smith, som vi møder tidligt torsdag aften.

Dels fordi han selv netop har spillet et vellykket dj-sæt til ende på taget i DGI Byen ved Hovedbanen som opvarmning til torsdag aftens The Red Roof-arrangement  med Mike Sheridan, Marilyn Mazur m.fl.  Dels på grund af fremmødet til festivalen – ikke bare denne aften, hvor der er flot besøg hele vejen rundt på det store røde tartanbelagte tag, men  på festivalen i det hele taget. Og så fordi der har været mange sjove, positive oplevelser ind til nu.

– Jeg er det man kan kalde ’positivt overrasket hele vejen rundt’.  Der har været masser af mennesker både til koncerterne og til de masterclasses vi har lavet. Tag bare i går (onsdag, red.) hvor der både var pakket i Vega til Major Lazer og til ”Rystende Hånd”-arrangeentet med Traxman på Loppen.

– I det hele taget synes jeg, at vi kan mærke at klubmiljøet i byen også bakker op om festivalen  og er med til at vise, at der er basis for en ugelang festival. Og så er det da også rart at vi får anerkendende nik ”fra oven”, siger Birket-Smith og henviser til at Apple i år er gået ind som sponsor for festivalen.

Personligt har han haft flere højdepunkter undervejs, og er bl.a. overrasket over den lokale” opfindsomhed. Dels ved ”Skipper Røvskum”-arrangementet mandag på Nokken med bl.a. Master Fatman: – De eneste lyde var hvallyde, havlyde og kutterlyde – og så stemningen med tropenat under åben himmel. Det ar helt galt  – og jeg  var jeg helt fortabt.

– Og så var også arrangementet i metroen mandag, hvor en flok tilhørere absolut troede de skulle til fest, men hvor August Rosenbaum (den ene af dj’ene) bare blev ved med at arbejde med indtrykkene. Dels fra lydene ved kørslen – dels ved indtrykkene udefra når man kørte gennem tunneler, kørte over broer osv. Indtil selv fest-folket fattede det og indså at oplevelsen blev allerstørst, når man lyttede til musikken og så ud af vinduet samtidig.