Strøm-Skolen underviser bredt: lige fra 5-årige til erfarne elektroniske musikere

Strøm festivalen er ikke kun events og koncerter – med tre forskellige skole-spor kan alle aldersgrupper dykke dybere ned i den elektroniske musiks verden.

Igen i år er der lagt mange kræfter i programmet for Skandinaviens største elektroniske musikfestival. Den københavnske festival, STRØM, løber af stabelen 11.-17. august og ud over en masse interessant og nyskabende elektronisk musik, byder festivalen også på Strøm-Skolen, som med bl.a. workshops, masterclasses, oplæg og ekskursioner lukker interesseresserede i alle aldersgrupper ind i den elektroniske verden.

STRØM-SKOLEN er et relativt nyt tiltag, der med opbakning fra ROSA opstod sidste år og fik en positiv modtagelse via sin undervisning i elektronisk musik lige fra de mindste skoleklasser over begyndere til øvede elektroniske musikere. I år bliver næppe nogen undtagelse, hvor der undervises på tre niveauer, som har til formål at ramme hver sin målgruppe.

1) Strøm-Skolen KIDS

Introducerer den næste generation til den elektronisk musik og henvender sig til børn i alderen fem til 15 år. Det foregår i Børnekulturhus Amar’ og samarbejder med lokale folkeskoler, der får en oplagt mulighed for at lege med forskellig gadgets, applikationer, visuals og meget mere.

2) Strøm-Skolen FIELD TRIP

Giver interesserede et større indblik i, hvad København har at byde på, når det kommer til den elektroniske verden. Via organiserede ture til bl.a. musikstudier, pladebutikker og skoler er ideen at give deltagerne hands-on erfaring med emner, der relaterer sig til elektronisk musik, og på sigt opbygge deres eget netværk. Turene foregår om eftermiddagen og er henvendt til de mere erfarne deltagere.

3) Strøm-Skolen SCHOOL YARD

Er en række sessioner og oplæg, der introducerer deltagerne til emner inden for den elektroniske verden; udstyret, kulturen, historien og meget mere. Intentionen er at åbne det elektroniske miljø for alle interesserede.

Om eftermiddagen vil der være to undervisningsspor; produktion og entrepreneurship. Her vil deltagerne dels blive præsenteret for forskellige kunstnere og samarbejdspartnere inden for genren i form af foredrag, og dels arbejde sammen i grupper. School Yard henvender sig til deltagere med erfaring.

Enghaveparken danner ligeledes rammen for skolen om lørdagen, hvor danske såvel som internationale artister spiller alt lige fra tung techno til house og elektro. Her er alle nysgerrige velkomne til at slå et smut forbi og danne sig et indtryk af STRØM SKOLEN – og ikke mindst høre en masse spændende musik.

STRØM er det målrettede træk – både kulturpolitisk og praktisk – for at sikre den seriøse danske, elektroniske musikscene sin egen festival, hvor udvikling og kunstnerisk integritet læner sig op ad hinanden.

Normal 0 false false false DA JA X-NONE

Læs mere om STRØM-Skolen herSTRØM Festivalens site vil fortæller også om de specifikke adresser, detaljer m.v. for de forskellige spor for STRØM-Skolen, ud over at præsentere det endelige musikalske program for festivalen.