Succes lige efter bogen

 

Sagt om Efterskoleturen
Sofie Mathiassen
16 år, Lystrup:
Det var en rigtig fed koncert. Der var ingen fulde irriterende personer – og at man er i øjenhøjde med bandet er rigtig fedt. Ligesom  man kan give sig fuldt ud, når man  er omgivet af vennerne.
 
Samara Sørensen
16 år, Bjerget:
Det var en rigtig nice koncerter, den er ikke så ”overfladisk” da den henvender sig  mere direkte til en. Man kan desuden være sig selv, fyre op for den gode stemning, når man er omgivet af venner.
 
Mads Bille Eriksen
16 år, Mårslet:
Vi har før haft besøg af ROSA og deres Efterskoletur – begge koncerter har været  fede oplevelser. ROSA skal helt sikkert komme igen.
 
Tobias Boldt
16 år. Fårevejle:
Det er super hyggeligt at få en koncert i sine egne omgivelser, hvor man er sammen med vennerne – og er så tæt på musikkerne.
 
Rannvá Joensen
17 år, Thorshavn:
At koncerten var på vores skole, gjorde det mere speciel. De spillede jo for os og ingen andre…

Tre uger er gået, flere hundrede kilometer er tilbagelaget og hundredvis af elever fra forskellige efterskoler har jublet i kor over det århusianske rock band, Bahnhof.

På Østhimmerlands Ungdomsskole afslutter gruppen i dag sin turne rundt til danske efterskoler – med ROSA som praktisk arrangør –  og bandet har været vidt omkring: Lige fra Horne i nord til Kerteminde i øst. I alt er det blevet til seks efterskoler, hvor eleverne har fået mulighed for at møde Bahnhof under intime forhold.

Bahnhof-turnéen var den anden i ROSAs efterskoletur, og som med det første indslag –  Marvel Hill – har gruppen og den dystre melodiske rock tilsat elektroniske elementer  passet rigtig godt ind i efterskolerammen. Det har både lærere og elever været enige om:

Det er en fed måde at få introduceret ny musik på” og ”Det, at man kan møde bandet bagefter, er helt vild fedt”, har været de fremtrædende udtalelser omkring koncerterne. .

Grobund for fremtidige musikere

Efterskolerne er  stedet hvor
fremtidens musikere får lov at
spire –  koncerter som med
Bahnhof gør stort indftryk.

–  Det hedder sig at efterskolen er stedet, hvor ange fremtidige musikere får lov at spire –  at det er her de kommende musikere får mulighederne. Det får de bl.a. når de bliver inspireret med nyt musik som Bahnhof og Marvel Hill, siger Kennet Rotvig Kristiansen, der er lærer på Hammerum Efterskole.

–  Jeg mener generelt, at musikken er en vigtig del af elevernes almene dannelse. Denne sociale kompetenceudvikling er noget, der i højere grad bliver stillet krav om af samfundet.  Dansk Industri påstår bl.a., at innovation, kreativitet og samarbejdsevne er nogle af de vigtigste elementer, når vi taler om samfundets fremtidige konkurrenceevne. Så at ROSA går ind og samarbejder med efterskolerne, må kun kunne opfattes som en anerkendelse af efterskoleformen i forhold til nutidige og fremtidige samfundskrav, siger Hammerum-læreren.

Inspiration
Hans kollega på Horne Efterskole, Martin Ottosen siger: – At sende bands ud på efterskoler er med til at skabe en god oplevelse for eleverne. Desuden er det med til at give eleverne inspiration til at lave deres egen musik. Og for at opretholde det niveau som efterskolekoncerterne befinder sig på, er det vigtigt, at ROSA – Dansk Rock Samråd fortsat bruger tid og energi på at finde de rette bands.

Næste gang ROSA åbner op for efterskoleturen bliver til maj – band og koncertdatoer offentliggøres senere.

Projektet har fået tilskud fra EU og Ministeriet for Fødevare, Landbrug og Fiskeri.