Succes med klubudveksling i Stavanger

Nordisk udveksling og samarbejde var de overordnede kodeord for den første udgave af Nordic Music Week i Stavanger. Og da tre lokale klubber blev overtaget af svenske, norske og danske spillestedsfolk, var det et konkret eksempel på, at den overordnede tanke også havde reelt indhold under NMW.

Det danske spillested i Stavanger

Et dansk ’spillesteds-landshold’ på 39 personer var sendt til Stavanger for at overtage driften af det lokale spillested Checkpoint 6. og 7. november. (Aktører fra Sverige og Norge overtog spillestederne Grotten og Cementen)
På det “danske” spillested var der var danskere bag baren,  bag koncertproduktionen og på scenen. På hver af de to aftener havde Checkpoint fået et forskelligt pift på udsmykningsfronten, ligesom der blev  præsenteret et alsidigt og forskelligartet musik- program på aftenerne.  Torsdag 6. november spillede Kim & The Cinders, SPEKr og Baby Woodrose , mens scenen om fredagen blev befolket af Trolle//Siebenhaar, As In Rebekkamaria og Analogik.

As InRebekkaMaria. Visuelt sceneshow
fredag 7. November 

Alt i alt to meget forskelligartede aftener, hvor især fredag var velbesøgt med mange på gulvet foran scenen. At dømme efter vippende hoveder og fødder, faldt den danske musik i god jord hos det norske publikum. Forud for overtagelsen af spillestedet, havde der været mange norske røster fremme med håb om danske priser i baren. Og de danske arrangører havde virkeligt lagt sig i selen for at kunne imødekomme det norske håb. Og Ja! – det lykkedes for arrangørerne at levere favorable i priser i udvalgte tidsrum, hvilket også vakte naturlig begejstring.

Tilfredse arrangører

Projektet har været i støbeskeen siden april, og mens evalueringen fortsat er fuld gang, tegnes et billede af en succes, der foruden at fremvise et velorganiseret dansk spillestedsmiljø, også var særdeles fremmende for netværksdannelse på nordisk plan.

– Det er gået fantastisk godt. Jeg føler at det nordiske arrangørsamarbejde har taget et stort skridt fremad, fortæller Jacob Brixvold fra Spillesteder.dk ovenpå dagene i Stavanger.

De lokale var begejstrede for de danske priser
i baren

Brixvold fremhæver desuden samarbejdet og networkingen mellem de deltagende danske spillesteder som en positiv sidegevinst ved projektet.

– Alt tyder således på, at det ikke er sidste gang man vil kunne opleve klubudveksling på skandinaviske klubber og planen er at formalisere det nordiske klub og arrangør-samarbejde yderligere i 2009.


Det danske ’spillesteds-landshold’ bestod af; Vega (drift og personale i baren), Gimle (markedsføring), Templet (backstage forplejning). Studenterhus Ålborg (booking) og Fermaten (lydproduktionen) og Vordingborgske STARS stod for udsmykningen.