Svedig rock og syre-rock, futuristisk hybrid metal og Elvis-vokal på SPOT

Baby Woodrose står for svedig letsyret rock uden slinger i valsen, og live er trioen med Lorenzo Woodrose i front en imponerende velsmurt rockmaskine. Bandet tog Danmark med storm i 2003 – hittet “Everything’s Gonna Be Alright” og albummet ”Money For Soul” medvirkede blandt andet til P3 Guld-prisen. Gruppen har ny plade ude – “Love Comes Down” – med et nyt skud uforfalsket og rendyrket rock fra de tre musikere.

Guitarerne er tungere hos rutinerede Raunchy: ”Futuristisk hybrid metal” kalder de seks metal-drenge selv gruppens nye sound efter et tilskud af piskende guitarlyd, dynamiske trommer, pop og melodisk deathmetal til det musikalske udtryk. Hvordan en sådan blanding lyder kan allerede nu opleves på gruppens tredje album “Death Pop Romance”, som blev udgivet i hele Europa i foråret.

Syreniveauet stiger, når det gælder den humoristiske og jammede blanding af tåget vokal, syre-rock, funk, samplings og tunge beat fra WhoMadeWho. Udlandet har længe haft et godt øje til de tre københavnere, der ud over heftig turnéaktivitet uden for landets grænser også er hotte hos det amerikanske musikmagasin Dusted: Trioen er nævnt som et af kun ti udvalgte bands, man skal holde øje med i 2006.

 

WhoMadeWho – humoristisk blanding af tåget
vokal, syre-rock, funk, samplings og tunge beat
kommer også til SPOT.

Som sædvanligt samarbejder SPOT Festivalen med en række organisationer om udvalgte musik-stilarter: Folkemusik, verdensmusik, ny kompositionsmusik, jazz (er allerede offentliggjort) – og som noget nyt bliver færøsk musik i år præsenteret i samarbejde med Nordens Hus i Thorshavn:  The Dreams med frontmanden Swardi spiller ny punk uden grænser – trioen blev opdaget af popdivaen Anastacia og a&r-legenden Olivier Bezadi i forbindelse med MTV-realityshowet “The A-Cut”, hvor gruppen blev nummer tre. Og 200 byder på politisk satire sunget på færøsk med Elvis-vokal! Gruppen så dagens lys i 1996 med det formål at bevise, at alternativ rock kan synges på modersmålet.

Også Valravn – et af Folkemusikkens Fælles Sekretariats to repræsentanter på SPOT – har færøske relationer, nemlig sangerinden Anna Katrin Egilstrød. Gruppen optræder med nordiske middelalderballader og medrivende instrumental dansemusik skabt af gamle instrumenter tilsat moderne forstærkerteknik og samples. Trio Mio fortolker den skandinaviske folkemusik-tone utraditionelt og kreativt ved at iblande jazz og klassisk – albummet ”Pigeon Folk Pieces” fra 2005 resulterede i to Danish Music Awards-Folk priser i år.

Copenhagen Saxophone Quartet optræder
med blød og homogen kompositionsmusik
på årets SPOT.

Foreningen for Verdensmusik i Danmark har Natasja på SPOT-programmet med en hurtig blanding af  ”jamaica-engelsk” reggae-rap til reggae, r&b, soul og hiphop. Hun har tidligere arbejdet sammen med så prominente navne som UB40, Massive Attack og senest danske Bikstok Røgsystem.

Endelig kan SPOT i samarbejde med  SNYK – Sekretariat for Ny Kompositionsmusik præsentere to eksempler på kompositionsmusikken: Trioen Alpha kombinerer de klassiske instrumenter  blokfløjte, saxofon og percussion med lap tops, elektrisk forstærkning og improvisation i et varieret repertoire af ny minimalistisk kompositionsmusik, mens det klassiske kammerensemble Copenhagen Saxophone Quartet, der favner både barok og kompositionsmusik af nulevende komponister, er kendt for sin bløde og homogene klang. De fire musikere har omfattende turné-virksomhed bag sig i ind- og udland siden debuten i 1998.