Syv indslag i fælles dansk fremstød på Eurosonic-festival

Syv indslag i fælles dansk fremstød på Eurosonic-festival
Henrik Friis

Kitty Wu

Under Byen.

Carpark North

Baby Woodrose

teitur

Tim Christensen

Wynona

Når 2004 er en uge gammel, vil tilhørerne ved den hollandske Eurosonic-festival være vidne til den hidtil største danske deltagelse ved den traditionsrige musikevent i Groningen.

Under Byen, Carpark North, Kitty Wu og Baby Woodrose fylder hele aftenen op på Muziekschool torsdag 8. januar i et fælles fremstød, som Roskilde Festivalen, The Agency Group, Danmarks Radios P3 og ROSA – Dansk Rock Samråd står bag.

Og dagen efter har de hollandske arrangører selv hyret Tim Christensen og Wynona til at spille på De Speighel, mens færingen Teitur er hentet til Grand Theaters upstairs-scene.

Det fire-foldige samarbejde er en naturlig videreudvikling af de foregående års indsats: Danmarks Radio og ROSA har både sammen og hver for sig gennem mange år støttet og promoveret dansk musik i samarbejde med festivalledelsen i Groningen – bl.a. Kashmir, Swan Lee, Saybia og Superheroes – og at det samarbejde og festivalens interesse for dansk musik er i stadig frugtbar udvikling er årets danske deltagelse et klart eksempel på.

Eurosonic er samtidig en EBU-festival, hvor de europæiske radiofonier optager/transmitterer/plukker fra det internationalt sammensatte program, og at festivalen er i fortsat udvikling, understreges af, at festivalens internationale del i år er strækker sig over to dage, mens den nationale del – Noorderslag – fortsat optager lørdagens program.