The Alpine har gode kort på hånden på det tyske marked

Fra i dag går det for alvor løs med The Alpines internationale karriere. Singlen ”Mondays Look The Same” udsendes i to udgaver – dels som 2-track, dels som en mere eksklusiv 5-track ep –  og alene forudbestillingerne på 7.000 eksemplarer vidner om en hvis interesse for gruppen, der har skrevet kontrakt med Gun Records, som er et tyske underlabel til Sony/BMG.

Det betyder, at gruppen i morgen drager på to ugers turné i Tyskland, hvor den allerede søndag giver live-koncert på radiostationen Fritz, som transmitteres direkte i hele Berlin- og Brandenburg-området. Og senere på ugen skal gruppen  bl.a. interviewes til og spille for Radio Eins Live (Tysklands største radiostation koncentreret omkring Ruhr-distriktet), hvor singlen allerede nu er i såkaldt A-rotation og dermed er sikret maksimalt airplay. Herefter venter en uges decideret koncert-turné.

Jo, det er svært at bevare pessimismen (som danske politikere siger det i flæng), og The Alpines trommeslager Simon Kringel ser da også det næste stykke tid som en meget stor mulighed for at slå igennem på verdens 3. største musikmarked:

– Ja, vi skal ud at vise flaget – vi skal ud og spille nu! Ikke bare de næste par uger, men også i december. Som planerne er nu, kommer vi først hjem fra december-turen i Tyskland den 23., ler Simon Kringel.

Amsterdam, okt. 2005

The Alpine på Raradiso i Amsterdam
2. november som el af A CUT/MTV præmien.

Flere strenge
Udgivelsen og turneen er da også kulminationen på et meget begivenhedsrigt år, hvor gruppen på mange måder selv har opsøgt heldet – og har fået gevinst ud af anstrengelserne:

I april drog gruppen af egen kraft til Tyskland for at give fire koncerter. Til stede ved et af de shows – på Magnet Club i Berlin – var ExzessManagement, som begyndte at fatte interesse og arbejde for gruppen.

Noget nær samtidig var The Alpine med i MTV’s A-Cut program – en musikdokumentar-konkurrence, hvor gruppen endte på 2. pladsen og af samme grund skabte interesse hos SONY/BMG i England, som gik i gang med at gøre et af selskabets mange underafdelinger interesseret. Men den famøse 2. plads i konkurrencen – som havde den internationale popstjerne Anastacia som gallionsfigur – gav også gruppen en del henvendelser fra andre selskaber. Bbåde de seriøse, der ville arbejde med gruppen på længere sigt, og de der mere var interesseret i at bruge gruppen som døgnflue-indtjening, fortæller Simon Kringel.

– Det er ret utroligt at opleve, at når et af de store major-selskaber fatter interesse, så gør de andre store det også. Bl.a. EMIs og Virgins tyske afdelinger. Det sker nærmest pr. automatik. Før havde vi i lang tid været underskov – nu var vi interessante, fordi andre fandt os interessante. …

– Det var en svær periode, hvor vi var benovede over alle henvendelserne: Når Head of Sony/BMG Europe henvender sig direkte til os, ér det altså big business. Vi var dog også enige om, at vi ville signes ud fra vores musikalske kvalitet, og ikke andet. At det så endte med at blive Gun, som er et underselskab til SONY/BMG, skyldes nok, at de blev påvirket fra to sider. Både fra det tidligere nævnte ExzessManagement i Tyskland, som havde arbejdet for os i mellemtiden, og så også BMG, der gjorde opmærksom på os via 2. pladsen i MTV-konkurrencen. På den måde var vi nok sværere at komme uden om, fortæller trommeslageren.

Rockpalast, Köln - okt. 2005

The Alpine og Rockpalast – programmet sendes
28. november på WDR.

Gun overbevist
Gun blev dog først overbevist efter The Alpine – på selskabets foranledning – havde arrangeret showcase for tyskerne på Rust i København i august. Men så skete det også: Kort efter kom kontraktudkastet, som blev underskrevet i forbindelse med Popkomm-messen i Berlin i september, og siden er det gået slag i slag – bl.a. fordi Gun skubber effektivt på:

The Alpine har nu lavet video til ”Mondays Look The Same” instrueret af tysk/new zealandske  Marc Wilkens, som i den kommende uge kommer i ”Fresh Rotation” (sikret flest fremvisninger) på MTV Danmark, og det håber gruppen smitter af på MTV Europe.

Skulle det ikke være argument nok, vil tyske WDR’s berømte ”Rockpalast” sende interview og koncert med gruppen mandag 28. november – optaget i slutningen af oktober på klubben Underground i Köln. Og så bruges gruppens musik også af den tyske sportskanal DSF (Deutche Sports Fernsehen) gennem hele efteråret som kendingsmusik til alle kanalens bundesliga-fodboldprogrammer (begge aftaler sikret via effektive Gun).

Desuden har gruppen aftale med det tyske managementfirma ExzessManagement, den bookes  i Tyskland, Schweiz og Østrig via firmaet Meistersinger, og så har de fem netop indgået aftale omkring gruppens sangkatalog med BMG Publishing.

The Alpine - kick - 2005
The Alpines debut-cd   udkommer også i     Skandinavien i det nye år

Album ude 1. marts
Men nok så vigtigt har gruppen så sent som onsdag i denne uge afsluttet indspilningerne til debut-cd’en i Gula-studiet i Malmö. Mixningen foregår over de næste måneder, og album-udgivelsen forventes fastsat til 1. marts. Og ikke bare på det førnævnte tyske, østrigske og schweiziske marked:

– Heldigvis synes BMG i Danmark også godt om vores musik, så det er endt med at vi udsendes via BMG i hele Norden, siger Simon Kringel – godt tilfreds med at det endelig og efter mange forgæves tilløb også er lykkedes at få musikken ud på hjemmemarkedet.  ”Mondays Look The Same”-singlen udkommer herhjemme mandag.

Foreløbige Tysklands-datoer:
25.11 Kurländer Palais, Dresden
26.11 Club Schocken, MotorFM Party, Stuttgart
27,11 Kalkscheune, Berlin
30.11 Atomic Café, München
08.12 Prinzenbar, Hamburg
10.12 Logo, Ahaus
16.12 Parkhaus, Duisburg
21.12 Schwimmbad Musik Club, Heidelberg
22.12 Kulturladen, Konstanz
– – –
11.01 Moritzbastei, Leipzig
12.01 FZW, Dortmund
14.01 Landai, Lugau
16.01 Coocys, Frankfurt a.M.
17.03 Forum, Bielefeld
18.03 Spektakulum, Düsseldorf