The Courettes rocker ud med E-tour

Garagerock-bandet The Courettes afsluttede deres ni koncerter med E-tour på Østhimmerlands Efterskole. Det var en koncert med festende og rockende elever og band.

Tekst og foto af Olivia Aguilera Malinovsky

Koncertsalen på Østhimmerlands Efterskole ligger hen i mørke med undtagelse af de røde og blå lys, som blinker og kører rundt over scenen, hvor Flavia Couri og Martin Couri står – bedre kendt som garagerock bandet The Courettes. Udenfor salen kan man høre eleverne huje. Dørene åbnes og ind løber unge piger og drenge i 15-17 års alderen: De fleste i strømpesokker og hyggetøj, men enkelte har taget koncert outfittet på. De løber helt frem til bandet, for scenen er på gulvet sammen med publikum.

th-courettes

Flavia Couri spiller op til garagerock

Tempo, crazyness og rock’n’roll
Flavia skriger i sin mikrofon på engelsk, om alle er her. Eleverne bliver næsten chokeret over den petit dames kraftige vokal, som brager ud gennem højtalerne, eleverne skriger – en, to, tre så er der rock koncert!
Flavia er fra Rio de Janeiro, Brasilien, som skriger og hopper omkring med sin guitar og Martin sidder og hamrer på trommerne, og kommer med sjove og bizarre dyrelyde i løbet af koncerten – en fantastisk sammenblanding af tempo, crazyness og rock’n’roll.

Stemningen er glad, varm og folk hopper med. Man kan næsten ikke lade være. The Courettes’ energi er overvældende og smittende. Så allerede midt i første nummer er publikum helt vilde, og Flavias stedvise skrig er kun med til at hælde benzin på bålet af hoppende kroppe, shake’ende hoveder, luft trommespil og dans, masser af dans.

Count to four…
Martin råber ud til en pige længst fremme “Count to four!”, hun er med på den og råber ud “One, two, three, four” og så er andet nummer i gang. Folk maser sig op foran til den imaginære scenekant. Kun en håndfuld generte drenge og piger står i krogene og gynger stille med til sangene, men det er okay, de virker glade – det er næsten lidt sødt at blive mindet om akavede teenage-tider.

The Courettes er gode til at inkludere de unge mennesker under koncerten, noget som de har lært efter at have optrådt ni gange på efterskoler rundt omkring i Danmark med E-tour. Både Flavia og Martin kræver noget af det unge publikum, og det er godt. Ud over de tos symbiotiske forhold – de danner også par privat – så er der i løbet af koncerten også opstået et symbiotisk forhold mellem det unge publikum og bandet selv.

Flere og flere danser med
Martin spørger ud til publikum “Are you ready for one more smash hit?”, en enkelt elev skriger “Fuck yeah!”, der grines lidt, men Martin spørger hurtigt igen og denne gang skriger hele koncertsalen som tilbagesvar. Flere og flere er i løbet af koncerten begyndt at danse og rocke med, men hvordan kan man også andet, når man er til en ægte rockkoncert – og endda en rigtig god en af slagsen.

2016-09-14-20-20-36

Fest på scenen med elever og The Courettes

Publikum er i løbet af koncerten begyndt at virke mere og mere som en homogen masse. Selv de generte drenge og piger fra hjørnerne bevæger sig tættere og tættere på scenen og ryster forsigtigt skuldrene med The Courettes vilde sange.
Stemningen er varm, kærlig og omsorgsfuld. The Courettes er gode til at henvende sig til det unge publikum og forlange at de skriger, danser og rocker med dem. Der er så meget rå energi at føle på fra både bandet og fra publikum til koncerten.

Udspilede øjne
Østhimmerlands Efterskoles elever er glade, energiske, søde, svedende og med på at danse Go-go, da Flavia lærer dem, hvordan det skal gøres – en dans som bliver holdt ved lige af eleverne i den resterende koncerttid.
”We are free to do whatever we want to do at a rock’n’roll show” skriger Flavia med udspilede øjne ud til det unge publikum, og ikke længe efter flyder en ung fyr på hænderne af sine medstuderende i et stagedive fra den ene ende af publikum til den anden. Ingen har deres telefoner fremme til at filme eller tage billeder af koncerten, eleverne er der, de danser og skriger, og følger med den mere og mere hektiske stemning.

2016-09-14-20-05-13

Stagediving på Østhimmerlands Efterskole

De røde og blå lys blinker hurtigere og hurtigere. Flavia hopper to skridt frem og danser med eleverne. Dem der før stod helt gemt i krogene er nu næsten helt fremme til massen af publikum, hvor små mosh pits dannes, dog med et smil på læberne.

The Courettes annoncerer deres last song og som var det et clueword stormer det unge publikum frem, ind på ”scenen” og står mellem højttalere, ledninger, monitors og bandet og rocker med. Det kunne ikke være en bedre afslutning på The Courettes E-tour. Rock koncerten slutter med et brag. Folk er ellevilde og alle er svedige og glade – både band og publikum.