The Defectors: 11 jobs på 16 dage i Staterne

The Defectors: 11 jobs på 16 dage i Staterne
Henrik Friis

Den århusianske garagerock-gruppe The Defectors drager onsdag til USA på en godt to uger lang turné, der vil føre gruppen gennem tre stater. Med start i Dallas 7. november og punktum på den legendariske CBGBs i New York 23. november giver gruppen i alt elleve klub-koncerter i Texas, Californien og New York.

Turen er kommet i stand via hårdt og effektivt bookingarbejde – ganske enkelt – som gruppens keyboard-spiller Martin Budde Andersen egenhændigt har stået for. Med et par forhåndskontakter og –bekendtskaber som udgangspunkt har det taget keyboardspilleren cirka et halvt år at stykke turneen sammen – bl.a. fordi der har skullet lejes instrumenter og andet grej i hver enkel stat – for slet ikke at tale om transport.

Turen kommer da også til at koste gruppen penge, når udgifter til transport ophold m.m. er regnet sammen. Det kan små-honorarerne fra de enkelte klubber ikke veje op. Men sådan er betingelserne, når man vil gøde jorden for første gang i Guds eget land.

Men hvorfor i øvrigt slæbe sand med til stranden – eller slæbe dansk garagerock med til garagerockens moderland?

– Jamen, det er fordi, vi skal vise det danske flag. Vi synes, vi har noget andet og mere at byde på. For det første har vi en lidt anden indgang til garagerocken via en mere melodiøs facon – og så er vores stil også 60’er-orienteret. Og det giver en variation, som vi synes er interessant, siger Martin Budde Andersen. Og den interesse er det tilsyneladende også lykkedes at vække hos amerikanerne, som har været meget interesserede, når Martin Budde Andersen først har fået hul igennem.

The Defectors har allerede sine to første cd’er i distribution i USA, men tager selv et par cd-stakke med i kufferterne. Og så kan jorden gødes og kontakterne skabes til det næste udspil, som udsendes via Bad Afro, og som har Superheroes’ Thomas Troelsen som producer. Den cd ventes ude til marts.

Inden da har gruppen i øvrigt også været i det tyske for at holde gryden i kog dér – oven på bl.a. to turnér i ROSAs Skand-All regi inden for de sidste 14 måneder: hér venter koncerter 10., 11., 12. og 13. december. (nærmere oplysninger om steder/byer offentliggøres snart).

The Defectors’ USA-tur:

7. november: Dallas (Texas)
8. november: Austin
9. november: San Antonio
14. november: Los Angeles (Californien)
15. november: San Diego
16. november: Los Angeles
17. november: Los Angeles
18. november: San Fransisco
21. november New York (New York)
22. november New York
23. november New York (på CBGB’s)