The Pastry Club serverer dansk

Brick Lane-spillestedet 93 Feet East lægger lokaler til, når Pastry Club 15. april tager hul på anden runde med dansk musik (første var med Jong Pang og EPO 555) – denne gang med århusianske I Am Bones og københavnske Marvins Revolt.

Bag The Pastry Club gemmer sig tre musik-elskerere: Danske Mette Slot Johnsen, engelske Alison Major (hvis blog, ”Pastries, Pepper and Canals” udelukkende handler om dansk musik), samt Helen Carter som til dagligt arbejder på 93 Feet Eats.

– ”Hvorfor London?”, spørger mange os. Men London var det mest naturlige sted, fordi vi begge bor her. Og så er det  relativt nemt at sætte noget i gang, mens det selvfølgelig går knap så let med få publikum til at komme, siger Mette Slot Johnsen.– Helen og jeg havde begge lagt mærke til den lille strøm af danske bands der kommer til London, og mente der var potentiale til at lave en fast begivenhed. Vi lagde en strategi, baseret på vores netværker i London, Danmark – og online. Herefter gik vi i gang med at diskutere klubnavn, spillesteder, bands og ikke mindst økonomi. Det tog virkelig fart da Tigerspring (dansk label, booking og management red.) kom til London, og vi arrangerede den første koncert. Kort efter gik vi ind i samarbejde med ROSA – og nu står vi så med en koncert hver anden måned. Og den første gik over alt forventning, siger danskeren.

Debut over al forventning
Det første show løb af stablen 19. februar med Jong Pang og EPO 555. Ved arrangementets start havde omkring 80 mennesker indfundet sig, men undervejs strømmede folk til og da aften var slut, havde der været 175 mennesker gennem døren. Heraf var hele 150 betalende gæster, hvilket ifølge Mette Slot Johnsen var over al forventning –  især fordi en tirsdag aften normalt ikke trækker mere end 100 mennesker til 93 Feet East.

Seks showcases i 2008
The Pastry Club vil afvikle seks showcases i løbet af 2008. Datoerne ligger ikke endeligt fast endnu, men som det ser ud nu, vil koncerterne finde sted hver anden måned – og på en tirsdag aften. Fortsætter succesen, afviser The Pastry Club ikke, at de vil udvide musikklubben til et arrangement pr. måned. Program og datoer vil blive offentliggjort på ROSA’s hjemmeside og The Pastry Clubs Myspace-profil efterhånden som tingene falder på plads. Men allerede nu kan Mette Sloth afsløre at der forhandles med bands, ”som flere koncertarrangører vil nikke anerkendende og nok lidt misundelig til”.

Gunnar Madsen, daglig leder af ROSA – Dansk Rock Samråd siger om samarbejdet:– For ROSA er det endnu et led i vores netværksstrategi, som vi baserer på samarbejdspartnere bosat i lokalområdet. Ud over The Pastry Club samarbejder vi med Rocking Factory i Belgien, Klubb Smørrebröd i Sverige og Nordklang Festival i Schweiz. At promovere dansk musik udenfor landets grænser er i ROSA’s og SPOT festivalens ånd, så når en organisation som The Pastry Club – hvis formål er at promovere dansk musik i udlandet – henvender sig, er det kun naturligt at vi indgår i et samarbejde med dem.

Det engelske publikum skal slippe seks engelske £ for at høre den danske musik (køber de billetterne i forsalg hos WeGotTickets eller TicketWeb slipper man med 5 £).

The Pastry Clubs showcases arrangeres i samarbejde med ROSA – Dansk Rock Samråd.