The Power of Pop

The Power of Pop
Henrik Friis

“The Power of Pop” er den meget sigende titel på denne weekends to-dages konference i Bruxelles, Belgien. Med popmusik og ungdomskultur – samt dens energier og værdier – som hovedemnerne.

Det er sammenslutningen af belgiske kulturinstitutter CICEB, der står bag initiativet, der har fået opbakning fra en lang række europæiske broder- og søsterorganisationer. Således støtter også ROSA – Dansk Rock Samråd arrangementet.

Følgende pluk fra arrangøreres info-tekst fortæller sit om mål og formål:

“Popmusic er en område med energi, drive, ungdom og rytme, som ikke har sin parallel i nogen som helst anden kunstform. I de højere cirkler og sfærer af det kulturelle og det politiske liv, regnes det ofte for at være uden værdi og uværdig til nogen større opmærksomhed. Nogle af poppens områder bliver endda regnet for at trænge til moralsk modreaktion. Men taget i betragtning at popkulturen skaber så megen værdi og mening, som det rent faktisk er tilfældet, er det nødvenigt at anerkende poppens forskellige aspekter. Vi bliver nødt til at tage stilling til popmusikkens evner til at inspirere nye kulturelle koncepter, som måske kan komme vores samfund som helhed til gode”, hedder det bl.a.

Danske Vivid Suspense giver koncert på konferencen fredag sammen med tyske Stereo Total, og danske Henrik Marstal er blandt oplægsholderne lørdag, når “Popmusik og det globaliserede samfund” er et af emnerne.